ΣΕΤΕ: Ανάκαμψη της τουριστικής βιομηχανίας από το 2022

ΣΕΤΕ: Ανάκαμψη της τουριστικής βιομηχανίας από το 2022

Τα φετινά έσοδα για τον ελληνικό τουρισμό θα διαμορφωθούν στα 3 δισ. ευρώ, εκτίμησε ο πρόεδρος του Συνδέσμου

«Πέσαμε έξω» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Γιάννης Ρέτσος, στη διαδικτυακή συζήτηση του 4ου συνεδρίου του Κύκλου Ιδεών, με θέμα: «Η πανδημία και οι αντοχές της ελληνικής οικονομίας – Η επόμενη μέρα», προσθέτοντας ότι στο πιο αισιόδοξο σενάριο τα φετινά έσοδα για τον ελληνικό τουρισμό θα διαμορφωθούν στα 3 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον κ. Ρέτσο, η πανδημία άρχισε να χειροτερεύει από τον Ιούνιο, με αποτέλεσμα να έχουμε κλεισίματα αγορών και καραντίνες και λιγότερα από τα αναμενόμενα έσοδα από το εξωτερικό και τελικά τα έσοδα του τουρισμού για το 2020 διαμορφώνονται χαμηλότερα από ότι αναμενόταν.

Επίσης, ο ίδιος τόνισε ότι το ζητούμενο δεν είναι μόνο το πότε θα ανακάμψει η ψυχολογία του κόσμου για να ταξιδέψει και πάλι, αλλά και σε τι κατάσταση θα είναι η τουριστική βιομηχανία όταν ανακάμψει η ζήτηση. Παράλληλα, εκτίμησε ότι στον τουρισμό θα δούμε χειρότερες εξελίξεις τους επόμενους 3-6 μήνες, αλλά αν αξιοποιήσουμε την ευκαιρία που παρουσιάζεται, από το Ταμείο Ανάκαμψης, η τουριστική βιομηχανία μπορεί να ανακάμψει από το 2022 και μετά.

Αναφερόμενος στα αεροπορικά ταξίδια, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ εκτίμησε ότι το 2021 το capacity των αεροπορικών θα είναι στο 60% των επιπέδων προ της κρίσης.

Ο κ. Ρέτσος συμμετείχε σε διαδικτυακό πάνελ του συνεδρίου μαζί με τους Ευάγγελο Βενιζέλο, Ευάγγελο Μυτιληναίο και Φωκίωνα Καραβία.

 

Πηγή: Reporter.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ