Σωσίβιο 25 δισ. στις μεγαλύτερες αεροπορικές των ΗΠΑ

Σωσίβιο 25 δισ. στις μεγαλύτερες αεροπορικές των ΗΠΑ

Οι μεγαλύτερες αεροπορικές των ΗΠΑ κατέληξαν σε επί της αρχής συμφωνία με την κυβέρνηση για οικονομική ενίσχυση που έχει ως στόχο να βάλει φρένο στις απολύσεις σε έναν κλάδο που έχει δεχθεί βαρύτατο πλήγμα από την κρίση του νέου κορωνοϊού. Οι απαγορεύσεις έχουν οδηγήσει σε βουτιά την επιβατική κίνηση και οι αερομεταφορείς ζητούσαν από την πρώτη στιγμή κρατικό σωσίβιο.

Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι οι 10 από τις 12 μεγαλύτερες αεροπορικές της χώρας ενημέρωσαν την κυβέρνηση πως σκοπεύουν να αποδεχθούν βοήθεια από το πακέτο των 2,2 τρισ. δολαρίων. Αυτή υπολογίζεται αθροιστικά κοντά στα 25 δισ. δολάρια. 

Μεταξύ των δικαιούχων της βοήθειας είναι οι United Airlines, Delta Airlines, American Airlines και Southwest Airlines. Οι συζητήσεις συνεχίζονται ώστε να οριστικοποιηθούν οι όροι της βοήθειας. 

Στις ηλεκτρονικές συναλλαγές μετά το κλείσμο της Wall Street οι μετοχές των αεροπορικών απογειώθηκαν στο άκουσμα της είδησης. Η United είδε τη μετοχή της στο +9%, η Delta έκανε άλμα 10% και η American 13%. 

Με τη βοήθεια των 25 δισ. οι αεροπορικές δεσμεύονται να συνεχίζουν να πληρώνουν μισθούς και επιδόματα των εργαζομένων τους τουλάχιστον έως και τον Σεπτέμβριου, χωρίς περικοπές και να αποφύγουν τις υποχρεωτικές απολύσεις. 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ