Στην Ελλάδα για παροπλισμό, τα κρουαζιερόπλοια

Στην Ελλάδα για παροπλισμό, τα κρουαζιερόπλοια

Θα δέσουν με αυστηρούς κανόνες ασφαλείας και δέσμευση για διάθεση ως πλωτά νοσοκομεία

Ανοίγει ο δρόμος προκειμένου κρουαζιερόπλοια να έρθουν στην Ελλάδα για παροπλισμό. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ναυτεμπορικής», ήδη πέντε κρουαζιερόπλοια ελληνικών συμφερόντων έχουν λάβει το πράσινο φως από τις ελληνικές αρχές, της εταιρείας Voyager του Νίκου Τραγάκη, ενώ ακόμα δύο της Celestyal Cruises βρίσκονται παροπλισμένα στο λιμάνι του Πειραιά. 

Η παγκόσμια αγορά κρουαζιέρας μετά την έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού έχει «παγώσει», αφού η συντριπτική πλειονότητα των κρουαζιερόπλοιων έχει ακυρώσει τα ταξίδια και η έναρξη της σεζόν έχει μετατεθεί είτε για το τέλος Μαΐου είτε για μέσα στον Ιούνιο. Τα πλοία αυτά αναζητούν λιμάνι «καταφυγής», προκειμένου να δέσουν για όσο διάστημα είναι ανενεργά. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η άδεια αυτή δόθηκε, παρά τις αντιρρήσεις που έχουν εκφραστεί στους κόλπους της κυβέρνησης. Τα πλοία θα τηρήσουν συγκεκριμένους πολύ αυστηρούς κανόνες ασφαλείας, ενώ οι πλοιοκτήτριες εταιρείες των πέντε κρουαζιερόπλοιων έχουν δεσμευτεί να διαθέσουν τα πλοία τους, εφόσον χρειαστεί, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν ως πλωτά νοσοκομεία.

Πηγή: naftemporiki.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ