Τι αναφέρουν οι αναλύσεις ξένων τραπεζών για τα αποτελέσματα της Eurobank

Τι αναφέρουν οι αναλύσεις ξένων τραπεζών για τα αποτελέσματα της Eurobank

Tα οικονομικά αποτελέσματα της Eurobank που ανακοινώθηκαν χθες, ανέλυσαν οι JP Morgan, Deutsche Bank, Bank of America, Goldman Sachs και AXIA.

Συγκεκριμένα, η JP Morgan ανέφερε: "Το δεύτερο τρίμηνο του 2020 ανοίγει μια νέα σελίδα για την Eurobank με το δείκτη NPEs να υποχωρεί στο 15,3%. Εάν δεν είχε προκύψει η πανδημία η Τράπεζα θα βρισκόταν πολύ κοντά σε διψήφιο ROE, ωστόσο η βελτίωση της θέσης στα NPE με τον ισχυρότερο δείκτη κάλυψης στο 60% θα επιτρέψει στη διοίκηση να αφιερώσει περισσότερο χρόνο σε δραστηριότητες που προσθέτουν αξία στους μετόχους".

Παράλληλα, η Deutsche Bank σημείωσε: "Ισχυρά τα αποτελέσματα το Β’ τρίμηνο, εν γένει καλύτερα του αναμενόμενου, τόσο λόγω οργανικών όσο και λοιπών εσόδων από χρηματοοικονομικές δραστηριότητες. Τα συνολικά έσοδα ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις (περίπου κατά 12%) με καλύτερα του αναμενόμενου οργανικά έσοδα και ισχυρά κέρδη από χρηματοοικονομικές δραστηριότητες (trading)".

Η Bank of America τόνισε: "Καλή η γενική εικόνα στο δεύτερο τρίμηνο, που επηρεάστηκε από κινήσεις – ορόσημο στο πεδίο των NPEs. Η Eurobank επέδειξε αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα με τα βασικά έσοδα να αυξάνονται κατά 1,3% σε τριμηνιαία βάση. Μετά τη συμφωνία για το Cairo η Eurobank έχει το χαμηλότερο δείκτη NPE στην Ελλάδα.  Έχει προβάδισμα στη διαδικασία περαιτέρω μείωσης των NPEs και θα είναι η πρώτη ελληνική τράπεζα που θα πετύχει μονοψήφιο δείκτη NPE (9% το 2023) και RoTE 7% το 2022 (Return on Tangible Equity)".

Εν συνεχεία, η Goldman Sachs ανέλυσε: "Επιβεβαίωση των προοπτικών  για το 2020 – Τα αποτελέσματα αποδείχθηκαν καλύτερα της γενικής προσδοκίας κυρίως με τη συνδρομή οργανικών εσόδων, εσόδων από χρηματοοικονομικές δραστηριότητες (trading) και άλλες πηγές".

Κλείνοντας, η AXIA επεσήμανε: "Η Eurobank παρουσίασε, σε γενικές γραμμές, ισχυρά αποτελέσματα στο δεύτερο τρίμηνο σε σχέση με τις εκτιμήσεις μας αλλά και με τη γενική προσδοκία στην αγορά. Η διοίκηση επιβεβαίωσε τις προσδοκίες της  για το 2020 και αισιοδοξεί πως οι επιπτώσεις στην ποιότητα του χαρτοφυλακίου από την πανδημία είναι διαχειρίσιμες το 2021".

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ