Την ανηφόρα "τραβούν" οι τιμές των καυσίμων

Την ανηφόρα "τραβούν" οι τιμές των καυσίμων

"Έφυγαν" τα lockdown, αυξήθηκε η ζήτηση. Τι λέει στο Cretalive o Πρόεδρος του Συνδέσμου πωλητών Πετρελαιοειδών ν. Ηρακλείου Λυκούργος Σαμόλης

«Το τελευταίο διάστημα είναι καθημερινή η άνοδος στις τιμές των καυσίμων, ωστόσο προσπαθούμε από την πλευρά μας να κρατήσουμε την αγορά ώστε να μην φοβούνται οι πελάτες να μπουν στα πρατήρια»

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου πωλητών Πετρελαιοειδών Νομού Ηρακλείου Λυκούργος Σαμόλης, μιλά στην κάμερα του Cretalive για την σταδιακή επαναφορά του κλάδου στην κανονικότητα, καθώς με την σταδιακή άρση του lockdown, αυξήθηκε και η ζήτηση των υγρών καυσίμων.

Ο κ. Σαμόλης μιλά και για τις αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων, τις οποίες αποδίδει στην αντίστοιχη άνοδο των διεθνών τιμών του πετρελαίου. Επισημαίνει ωστόσο ότι "στο Ηράκλειο είμαστε σχεδόν σε τιμές Αθηνών"
Επισημαίνει ότι με αφορμή τα lockdown τον τελευταίο ενάμιση χρόνο η μείωση της κατανάλωσης έφτασε και το 80%, ενώ τονίζει ότι σε επίπεδο Κρήτης, ο κλάδος περιμένει πολλά και από τον τουρισμό. 
Να σημειωθεί ότι οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου έχουν πάρει την ανιούσα το τελευταίο διάστημα, λόγω των ενδείξεων ισχυρής ζήτησης καυσίμων στον δυτικό κόσμο.

Στην Ελλάδα οι μέσες τιμές στις 8 Ιουνίου 2021,  σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Ανάπτυξης είχαν διαμορφωθεί ως εξής:

Αμόλυβδη 95 οκτ.: 1,614 ευρώ

Αμόλυβδη 100 οκτ: 1,792 ευρώ

Super: 1,579 ευρώ

Diesel Κίνησης: 1,335 ευρώ

Υγραέριο κίνησης (Autogas): 0,805 ευρώ.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ