Τουρισμός: Περισσότεροι άνεργοι στα προγράμματα μετεκπαίδευσης

Τουρισμός: Περισσότεροι άνεργοι στα προγράμματα μετεκπαίδευσης

Το επόμενο διάστημα θα εκδοθεί η προκήρυξη που θα συμπεριλάβει και τις αλλαγές

Διπλασιάζεται φέτος η ποσόστωση για τη συμμετοχή των ανέργων στα προγράμματα μετεκπαίδευσης από το 20% στο 40%, ενώ αυξήθηκε και το όριο υπολογισμού του χρόνου ανεργίας για τη συμμετοχή στα προγράμματα, από τους 12 μήνες στους 18 μήνες, με απόφαση που υπέγραψε χθες, ο υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας.
Υπενθυμίζεται ότι τη σχετική δέσμευση του κ. Κόνσολα είχε αποσπάσει πρόσφατα ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, Στέλιος Βοργιάς. 

Οι αλλαγές αυτές, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, κρίθηκαν επιβεβλημένες σε αυτή τη χρονική συγκυρία, αφού πρέπει να δοθεί η δυνατότητα σε όσο το δυνατό μεγαλύτερο αριθμό ανέργων στον τομέα του τουρισμού, να συμμετέχουν στα προγράμματα μετεκπαίδευσης και επανακατάρτισης. Το επόμενο διάστημα θα εκδοθεί η προκήρυξη που θα συμπεριλάβει και τις συγκεκριμένες αλλαγές.

Συγκεκριμένα θα λειτουργήσουν 33 τμήματα για τα προγράμματα μετεκπαίδευσης του υπουργείου Τουρισμού, στις ακόλουθες πόλεις: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Τρίκαλα, Ρόδος, Κέρκυρα, Άγιος Νικόλαος, Ηράκλειο, Άργος, Λουτράκι, Πύργος, Καλαμάτα.

Σε δήλωση του ο Μάνος Κόνσολας , τονίζει ότι φέτος, τα προγράμματα μετεκπαίδευσης του Υπουργείου Τουρισμού θα συνδεθούν με μια σημαντική αλλαγή: την ειδική μέριμνα για τους ανέργους, αφού διπλασιάσαμε την ποσόστωση για τη συμμετοχή τους και διευρύναμε τον αριθμό και τις κατηγορίες ανέργων που μπορούν να ενταχθούν σε αυτά τα προγράμματα.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ