Ύφεση στη σύγκρουση Βρετανίας-ΕΕ για την αλιεία

Εκδίδουν επιπλέον άδειες σε Ευρωπαίους ψαράδες οι Βρετανοί

Το Ηνωμένο Βασίλειο εξέδωσε επιπλέον άδειες για αλιευτικά σκάφη από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σε ένα βήμα το οποίο συνιστά μερική πρόοδο στην μετα-Brexit διαμάχη για το συγκεκριμένο ζήτημα. 

"Η σημερινή απόφαση είναι σημαντικό βήμα σε μια μακρά διαμάχη για την πλήρη εφαρμογή της Συμφωνίας Εμπορίου και Συνεργασίας", ανέφερε σε δήλωσή της το Σάββατο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αφότου η Βρετανία αποφάσισε να εκδώσει επιπλέον 18 άδειες σε ευρωενωσιακά αλιευτικά σκάφη για αλιεία εντός των βρετανικών χωρικών υδάτων, καθώς και 5 άδειες για πρόσβαση στα ύδατα της βρετανικής αυτόνομης νήσου Τζέρσεϊ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

Η συμφωνία έρχεται μετά από "πολλές εβδομάδες τεχνικών συζητήσεων επί του ζητήματος των αδειών", ανέφερε σε δήλωσή της η βρετανική κυβέρνηση.

Αξιωματούχοι της γαλλικής κυβέρνησης ανέφεραν ότι Γάλλοι ψαράδες έχουν λάβει 1.034 άδειες, δηλαδή έχει καλυφθεί το 93% των αιτήσεων.

Οι διαφορές της ΕΕ και της Βρετανίας για το ζήτημα των τελωνειακών ελέγχων στα λιμάνια της βρετανικής Βόρειας Ιρλανδίας φαίνεται επίσης να βρίσκονται σε ύφεση, ωστόσο για το συγκεκριμένο ζήτημα δεν έχει ακόμη βρεθεί η χρυσή τομή.

 

 

Πηγή: capital.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ