Ζητείται: Διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας

Οι συνεντεύξεις με τους υποψηφίους θα πραγματοποιηθούν μέσα στο καλοκαίρι

Η βρετανική κυβέρνηση εκκίνησε και επισήμως σήμερα, Τετάρτη, την διαδικασία αναζήτησης του διαδόχου του Μαρκ Κάρνι στη διοίκηση της Τράπεζας της Αγγλίας.

Ο σημερινός Καναδός επικεφαλής θα αποχωρήσει στις 31 Ιανουαρίου 2020, ύστερα από περισσότερα από έξι έτη στη θέση. Για πρώτη φορά η κυβέρνηση επέλεξε να προσλάβει εταιρεία διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού για την αναζήτηση του κατάλληλου προσώπου. Και τούτο γιατί από ό,τι φαίνεται, πολλοί έμπειροι τραπεζίτες που υπό άλλες συνθήκες θα διεκδικούσαν με θέρμη τον τίτλο του κεντρικού τραπεζίτη μίας τόσο μεγάλης οικονομία, δεν θέλουν τώρα να εμπλακούν στο χάος του Brexit.

Μέσα στην ημέρα θα αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα δημόσιων διορισμών και η αναλυτική περιγραφή των προσόντων που απατούνται. Όσο για τον μισθό; Οι ετήσιες απολαβές είναι 480.000 στερλίνες, αμετάβλητες από το 2013 και έπειτα.

Οι συνεντεύξεις με τους υποψηφίους θα πραγματοποιηθούν μέσα στο καλοκαίρι και η τελική επιλογή από τον υπουργό Οικονομικών, Φίλιπ Χάμοντ, υπολογίζεται ότι θα έρθει το φθινόπωρο.

«Η εύρεση του υποψηφίου με τα κατάλληλα προσόντα και την εμπειρία για να ηγηθεί της Τράπεζας της Αγγλίας είναι ζωτικής σημασίας για την ισχύ της οικονομίας μας και τη διατήρηση της θέσης της Βρετανίας ως κορυφαίου χρηματοοικονομικού κέντρου» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Να θυμίσουμε ότι το καλοκαίρι του 2013 ο Κάρνι έγινε ο πρώτος ξένος (δηλαδή μη Βρετανός) επικεφαλής του θεσμού, που μετράει περισσότερα από 300 χρόνια ζωής. Τον περασμένο Ιανουάριο ο υπουργός Οικονομικών, Φίλιπ Χάμοντ, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο και ο διάδοχός του να προέρχεται από το εξωτερικό.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ