1,2 εκ. ευρώ για τις ζημιές στη Σητεία ... για αρχή

Κατερίνα Παντινάκη
Κατερίνα Παντινάκη

Θ.Πατεράκης: "Οι ζημιές είναι αρκετών εκατομμυρίων ευρώ"

Τεχνικό δελτίο ύψους 1 εκ. ευρώ συντάσσει ο δήμος Σητείας προς το Υπουργείο για τις πρώτες επείγουσες παρεμβάσεις σε άρδευση, τειχία και οδοποιία, που υπέστησαν σοβαρές ζημιές μετά την κακοκαιρία του Σαββάτου.

Παράλληλα η ΔΕΥΑ Σητείας συντάσσει τεχνικό δελτίο 200.000 ευρώ που θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια για αποκατάσταση αντλιοστασίων του βιολογικού καθαρισμού και της γεώτρησης στις Λιθίνες. Όπως είπε στο ΣΚΑΙ Κρήτης 92,1 ο δήμαρχος Σητείας, Θοδωρής Πατεράκης, "οι ζημιές είναι αρκετών εκατομμυρίων" και το 1,2 εκ. ευρώ αποτελεί την πρώτη "δόση" για τις επείγουσες παρεμβάσεις.

Παράλληλα έμφαση δίνεται στις παραλιακές περιοχές που παραδοσιακά αποτελούν τουριστικό πόλο, όπως ο Μακρύς Γιαλός, το Παλαίκαστρο, η πόλη της Σητείας, η Ζάκρος και ο Γούδουρας. Όπως έκανε γνωστό ο κ.Πατεράκης στις προσπάθειες συνδράμουν μηχανήματα του δήμου και της Περιφέρειας, και ιδιωτικά μηχανήματα που, όπως αποφασίστηκε στη χθεσινή σύσκεψη με τον περιφερειάρχη, θα μισθωθούν και θα πληρωθούν από την περιφέρεια.

Με την κήρυξη του δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, που αναμένεται να "έρθει" σήμερα, στην προσπάθεια αποκατάστασης προστίθενται και μηχανήματα από την μονάδα της Ζήρου και τη ναυτική βάση Κυριαμαδίου.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ