Αναβαθμίζεται η παλία πόλης της Ιεράπετρας

Έπεσαν οι υπογραφές της σχετικής σύμβασης

Υπογράφηκε μεταξύ του Δημάρχου Ιεράπετρας κ. Θεοδοσίου Καλαντζάκη και του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου, η σύμβαση για το έργο «Καταγραφή και τεκμηρίωση του ιστορικού κτιριακού αποθέματος στο κέντρο της Ιεράπετρας (παλιά πόλη - Κάτω Μερά) με ενδεικτική πρόταση ανάπλασης ενός επιμέρους συνόλου του».

Ο Δήμος Ιεράπετρας και η Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας θα συνεργαστούν συστηματικά με το Πολυτεχνείο Κρήτης με την επιστημονική υπεύθυνη Αναπληρώτρια Καθηγήτρια κα. Αμαλία Κωτσάκη, για την ομαλή ολοκλήρωση του έργου. Το συγκεκριμένο έργο αφορά την καταγραφή ιστορικών κτιρίων της παλιάς πόλης και την ανάπλαση περιμετρικά των εκκλησιών Αγίου Νικολάου, Αγίου Ιωάννη και Αγίου Σπυρίδωνα.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης:

«Μετά την ανάπλαση στο φρούριο του Καλέ, τις νέες παιδικές χαρές, την επισκευή της οικίας του Ναπολέοντα, τις εργασίες ηλεκτροφωτισμού και τις επισκευαστικές παρεμβάσεις που έχουν ολοκληρωθεί στην παλιά πόλη προχωράμε στη μελέτη για την ανάπλαση 3 ακόμα σημείων.

Ως Δημοτική Αρχή έχουμε δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανάδειξή της παλιάς πόλης της Ιεράπετρας, καθώς αποτελεί σημείο αναφοράς και κέντρο ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος για το Δήμο μας.

Ευχαριστώ το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλο για την άριστη συνεργασία.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ