Αναλαμβάνει δράση ο τετράποδος... λιμενικός

Η εκπαίδευση του λιμενικού που αναλαμβάνει συνοδός του εκπαιδευμένου σκύλου ολοκληρωνεται την ερχόμενη Τετάρτη 26 Ιουνίου

Το Λιμεναρχείο Ηρακλείου αποκτά μετά από χρόνια σκύλο ανιχνευτή ναρκωτικών ουσιών. Η εκπαίδευση του λιμενικού που αναλαμβάνει συνοδός του εκπαιδευμένου σκύλου ολοκληρωνεται την ερχόμενη Τετάρτη 26 Ιουνίου και αναμένεται άμεσα σκύλος και συνοδός να ενταχθούν στην περιφερειακή ομάδα δίωξης ναρκωτικών του ΚΛΗ.

Όπως έχει γράψει η εφημερίδα «ΠΑΤΡΙΣ», ο λιμενικός (λιμενοφύλακας) που αναλαμβάνει καθήκοντα στο Ηράκλειο, υπηρετούσε στον Άγιο Νικόλαο και αποσπάστηκε στο ΚΛΗ.

Όλο αυτό το διάστημα οι λιμενικοί όποτε χρειάστηκε να έχουν στο πλαίσιο κάποιας επιχείρησης σκύλο ανιχνευτή συνεργάζονταν με την Αστυνομία, η οποία έχει σκύλο για τον εντοπισμό εκρηκτικών υλών και ναρκωτικών, αλλά και με το τελωνείο, το σκυλί του οποίου εντοπίζει καπνικά προϊόντα.

Σκύλο ανιχνευτή έχει επίσης και το Λιμεναρχείο Χανίων. Το νέο απόκτημα όταν θα έρθει στο Ηράκλειο θα μπορεί να ενισχύσει τους λιμενικούς σε όλο τον νομό Ηρακλείου, μέχρι και τη βόρεια ακτογραμμή ανατολικά, λίγο πριν από τη Μίλατο. Βέβαια, εάν ζητηθεί θα μπορεί να επιχειρεί με εντολή του Αρχηγείου σε όλο το νησί.

Για την απουσία σκύλου ανιχνευτή σε ένα τόσο μεγάλο λιμάνι όπως αυτό του Ηρακλείου είχαν υπάρξει ερωτήσεις βουλευτών στο Κοινοβούλιο, μετά από την ενημέρωση που είχαν από τους συνδικαλιστές του Λ.Σ. στο Ηράκλειο.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ