Ανοργανωσιά ναι, δόλος όχι ... για το ABS στα απορριμματοφόρα

Αθώοι και οι έξι για το σύστημα πέδησης στα οχήματα του δήμου

Αθώοι κρίθηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου και οι έξι κατηγορούμενοι για την υπόθεση του ABS που δεν εγκαταστάθηκε ποτέ στα εννιά απορριμματοφόρα του δήμου Ηρακλείου. Στο "σκαμνί" κάθισαν πέντε υπηρεσιακοί παράγοντες - πρώην και νυν προϊστάμενοι από το 2013 ως το 2018 - και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας.

Υπενθυμίζεται ότι η σύμβαση για την προμήθεια του συστήματος πέδησης είχε υπογραφεί από το 2013 και τελικά η υπόθεση αποκαλύφθηκε το 2017 σε έλεγχο του ΚΤΕΟ και δημοσιοποιήθηκε το 2018.

Το δικαστήριο κήρυξε αθώους και τους έξι, καθώς έκρινε πως αν και υπήρχε όντως το θέμα της μη τοποθέτησης των συστημάτων, κανένας από τους έξι δεν είχε πρόθεση ούτε να βλάψει, ούτε να ωφελήσει κάποιον. Η εταιρεία από την πλευρά της είπε ότι είχε υπογραφεί η σύμβαση για την προμήθεια του συστήματος, αλλά δεν είχε συμφωνηθεί η τοποθέτησή τους, κάτι που τελικά έγινε από την εταιρεία όταν διαπιστώθηκε το πρόβλημα, χωρίς ωστόσο η δουλειά αυτή να έχει πληρωθεί ακόμη.

Πάντως μέσα σε όσα κατατέθηκαν κατά την ακροαματική διαδικασία ήταν και το ότι τελικά ... το ABS δεν ήταν απαραίτητο για όλα τα οχήματα, καθώς κατά τον έλεγχο από το ΚΤΕΟ, το 2017, διαπιστώθηκε ότι τα δύο από τα εννιά οχήματα διέθεταν ABS από κατασκευής.

Ο πρόεδρος του Δικαστηρίου μίλησε για "ανοργανωσιά των υπηρεσιών" και η Εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την αθώωση των έξι, τονίζοντας πάντως ότι προκύπτει θέμα δυσλειτουργίας του δήμου.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ