Αντ.Ζερβός: Ο Νομός Λασιθίου θεωρείται δεύτερης κατηγορίας νομός

"Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε ότι το Λασίθι, μένει έξω από τον σχεδιασμό - τόνισε ο κ. Ζερβός

"Ελπίζουμε αυτή την φορά να καταλάβουν οι κυβερνώντες, ότι είμαστε όλοι μαζί, ενωμένοι, διαμαρτυρόμαστε έντονα και διεκδικούμε την υλοποίηση του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, από τα Φαλάσαρνα μέχρι την Χιόνα.

Τα παραπάνω δήλωσε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, με αφορμή την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί (6/4) στο Επιμελητήριο με πρωτοβουλία της Αντιπεριφέρειας, του Εργατικού Κέντρου και του Επιμελητηρίου Λασιθίου μετά τις πρόσφατες εξαγγελίες του υπουργού Υποδομών και Δικτύων Χρ. Σπίρτζη.

"Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε ότι το Λασίθι, μένει έξω από τον σχεδιασμό - τόνισε ο κ. Ζερβός - θεωρείται δεύτερης κατηγορίας νομός και για τον λόγο αυτό διαμαρτυρόμαστε έντονα, δεδομένου ότι δεν μπορούμε να συζητάμε για ένα τέτοιο αναπτυξιακό έργο, τεμαχίζοντας το - με τα υποτιθέμενα κυκλοφοριακά φορτία ανά περιοχή - γιατί μέχρι σήμερα δεν είδαμε η ίδια τακτική να τηρείται ούτε στην Εγνατία οδό, ούτε στην Ιωνία οδό ούτε στην Ολυμπία, ούτε στον Μωριά. Επομένως - επεσήμανε- θεωρούμε ότι η χρήση τέτοιων δικαιολογιών, άλλα πράγματα υποκρύπτει και όχι την πραγματική κατάσταση".

Να σημειώσουμε ότι οι φορείς του νομού, ζήτησαν να συναντηθούν με τον υπουργό κ. Σπίρτζη, προκειμένου ν΄αποσπάσουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις αναφορικά με την ολοκλήρωση του Βόρειου Οδικού Άξονα, έως την Σητεία, ενώ παράλληλα ζητούν από το Υπουργείο Υποδομών και Δικτύων να χρηματοδοτήσει άμεσα την ολοκλήρωση των μελετών.

Στην συνάντηση παρευρέθηκαν οι βουλευτές Λασιθίου κ.κ. Μ.Θραψανιώτης, Γ. Πλακιωτάκης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Στ. Αρναουτάκης, η Αντιπεριφερειάρχης κ. Πελ. Πετράκη, οι δήμαρχοι κ.κ. Αντ. Ζερβός, Θ. Καλαντζάκης, Θεοδ. Πατεράκης, ο πρόεδρος του Ο.Α.Κ κ. Δ. Κουνενάκης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Θ. Χαριτάκης, ο πρόεδρος του Εργατικού κέντρου κ. Μ. Πεπόνης, η πρόεδρος του ΤΕΕ - ΤΑΚ κ. Ε. Βρέντζου αιρετοί και εκπρόσωποι φορέων.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ