Αντιδράσεις για το Συνέδριο της ΓΣΕΕ

Ανακοινώσεις Σωματείων και Συνδικαλιστικών φορέων

"Απαιτούμε γνήσιο συνέδριο της ΓΣΕΕ, με βάση το καταστατικό της, και όχι «συνέδριο» – παρωδία με ΜΑΤ, εισαγγελείς και την εποπτεία του πρωθυπουργού" αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ και επισημαίνει:

"Για ακόμα μια φορά, η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ επιβεβαίωσε τον αντεργατικό της ρόλο. Ανακοίνωσε συνέδριο παρωδία για τις 25 Φλεβάρη!

Απαιτούμε να γίνει γνήσιο συνέδριο, με βάση το καταστατικό της ΓΣΕΕ που αφορά τόσο τη νομιμοποίηση των συνέδρων όσο και τη χρονική διάρκεια του συνεδρίου, προκειμένου να τοποθετηθούν οι παρατάξεις, οι αντιπρόσωποι, να γίνει συζήτηση για τα ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους και να αποφασίσουν με δημοκρατικές διαδικασίες.

Η κυβέρνηση φέρει μεγάλη ευθύνη! Καμιά δουλειά δεν έχει να παρεμβαίνει και να καθορίζει τις διαδικασίες του συνδικαλιστικού κινήματος!

Εδώ και τώρα γνήσιο συνέδριο της ΓΣΕΕ, χωρίς νόθους αντιπροσώπους, εργοδότες, ΜΑΤ και κρατική βία! Κανένα συνδικάτο της χώρας να μη νομιμοποιήσει συνέδρια με ΜΑΤ και κρατική βία! Τα συνέδρια των Συνδικάτων είναι υπόθεση των εργατών κι όχι των εισαγγελέων και των αφεντικών".

Και το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου καταγγέλλει, με ανακοίνωσή του, "τις άθλιες μεθοδεύσεις της ηγεσίας της ΓΣΕΕ, που επιδιώκει να κάνει συνέδριο – παρωδία".

Σύμφωνα με τους οικοδόμους:

"Προετοιμάζουν ένα συνέδριο, με μοναδικό σκοπό να στήσουν κάλπη για να μοιράσουν θέσεις, με μπράβους και δυνάμεις καταστολής, μαζί με νόθους αντιπροσώπους και τους ίδιους τους εργοδότες, όπως είναι ο εκπρόσωπος τύπου της ΓΣΕΕ, ο γνωστός πλέον σε όλους Καραγεωργόπουλος.

Αποφεύγουν όπως ο διάολος το λιβάνι να γίνει πραγματικό εργατικό συνέδριο, να γίνει κουβέντα για τα προβλήματα και τις διεκδικήσεις των εργατών, τους στόχους πάλης που θέτει ο κάθε κλάδος, να γίνει διαπάλη για τον προσανατολισμό που πρέπει να έχει το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Αντ’ αυτού, ζητάνε από την κυβέρνηση να «διασφαλίσει» ότι θα διεξαχθεί ένα συνέδριο fast track, για να αγκιστρωθούν στις καλοπληρωμένες καρέκλες τους και σαν αντάλλαγμα βάζουν πλάτη για να περνάνε εκατοντάδες αντεργατικοί νόμοι από την κυβέρνηση, όπως έκαναν και τα προηγούμενα χρόνια.

Η ξεπουλημένη πλειοψηφία της Διοίκησης της ΓΣΕΕ είναι επικίνδυνη για το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα. Πρέπει να πάρουν πόδι και τη θέση τους να πάρουν πραγματικοί εργάτες, πραγματικοί συνδικαλιστές.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα από τις όποιες διαφορές μπορεί να έχουμε στις απόψεις, να πάρουν θέση. Δεν θα ανεχτούμε να κάνουν κουμάντο στο ανώτερο συνδικαλιστικό όργανο οι ίδιοι οι εργοδότες και οι νόθοι εκλεγμένοι.

Δίνουμε τη μάχη για συνδικάτα εργατών και όχι των εργοδοτών".

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ