Από τα σχολεία πιστοποιητικό πληροφορικής και ξένης γλώσσας

Αντώνης Παντινάκης
Αντώνης Παντινάκης

Σοφία Ζαχαράκη: "Το καλό δημόσιο σχολείο είναι αυτό που θα σου δώσει όλα τα εφόδια για να έχεις πιστοποιήσεις όταν τελειώσεις το Λύκειο"

Του Αντώνη Παντινάκη


Η "κτήση κρατικού πιστοποιητικου στην Πληροφορική αλλά και στην ξένη γλώσσα μέσα στα σχολεια", παραμένει μέσα στις πρώτες προτεραιότητες του Υπουργείου Παιδείας και "συντομα θα γίνει πράξη", ανακοίνωσε από το Ηράκλειο η Υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαρακη.

"Ήταν και μέσα στις προγραμματικές μας δηλώσεις. Το καλό δημόσιο σχολείο είναι αυτό που θα σου δώσει όλα τα εφόδια για να έχεις πιστοποιήσεις όταν τελειώσεις το Λύκειο" σχολίασε χαρακτηριστικά η ίδια, κατά την αναχώρηση της από το ξενοδοχείο όπου φιλοξενούνταν το Συμπόσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Criss στο Ηράκλειο.

Η κ. Ζαχαρακη, που αναμένεται να επισκεφθεί σχολεία του νησιού αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε μια από τις βασικές στοχεύσεις του Υπουργείου Παιδείας: "Θέλουμε να αναπτύξουμε ένα πρόγραμμα σπουδών ειδικά στο κομμάτι της Πληροφορικής και της ανάπτυξης των ψηφιακών δεξιοτήτων, με ένα τρόπο καινοτόμο και πρωτοποριακό, προκειμένου τα παιδιά να μπορούν να σκεφτούν δημιουργικά· να σκέφτονται έξω από το κουτί και να σκέφτονται πώς θα λύνουν προβλήματα.
Το πρόγραμμα Criss έτσι όπως το παρακολούθησα κι έτσι όπως το είχα μελετήσει οδηγει τον τρόπο σκέψης ακριβώς προς αυτή την κατεύθυνση".

Η Υφυπουργός Παιδείας θέλησε να πει "ένα μεγάλο ευχαριστώ και λόγια ευγνωμοσύνης για όλους αυτούς τους εκπαιδευτικούς που μπήκαν στη διαδικασία να μάθουν τα παιδιά να σκέφτονται ψηφιακά με έναν διαφορετικό τρόπο.

Συνεχίζουμε με τη ίδια θέρμη το πρόγραμμα και πραγματικά συγχαίρω εκπαιδευτικούς, παιδιά και την Περιφερειακη Διεύθυνση της Κρήτης που μπόρεσε να κερδίσει τη συμμετοχή σε ένα τόσο σημαντικό πρόγραμμα".

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ