Αποφασισμένο το ΕΚΗ να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις

" Στα Χρόνια της κρίσης τα αντεργατικά μέτρα τα ‘’επέβαλλαν ’’ οι ‘’θεσμοί’’ και τα Μνημόνια τώρα τα επιβάλλει η ‘’Ανάπτυξη’’…"

Αποφασισμένο είναι το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου να κλιμακώσει τις κινητοποιήσειςτου αναφορικά με τις ενέργειες τις κυβέρνησης για το νέο πολυνομοσχέδιο με το οποίο πλήττονται όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση του, τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων.

Το ΈΚΗ δίνει ραντεβού στους δρόμους και στα πεζοδρόμια, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του.

Όλη η ανακοίνωση

"Με μόλις δύο μήνες διακυβέρνησης, η Κυβέρνηση δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο, το σκληρό νεοφιλελευθερισμό. Έτσι, μετά την υποβάθμιση του Σώματος Επιθεώρηση Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε), μετά την κατάργηση της αιτιολογημένης απόλυσης έρχεται ένα νομοσχέδιο δήθεν ‘’Αναπτυξιακό’’ να καταργήσει τις Συλλογικές συμβάσεις εργασίας και Συνδικάτα.

Η Κυβέρνηση φέρνει, ότι ψήφισαν όλες οι προηγούμενες Κυβερνήσεις με τα Μνημόνια, αναβαθμίζοντας όλες τις αντεργατικές ρυθμίσεις και τις πηγαίνει παραπέρα ‘’χτίζοντας’’ ένα ευρύτερο αντεργατικό πλαίσιο και μάλιστα, όχι ως μνημονικό μέτρο αλλά το εντάσσει στον κορμό της εργατικής νομοθεσίας και της δήθεν ‘’Ανάπτυξης’’.

Έτσι όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης βλέπαμε τα αντεργατικά μετρά να περνούν γιατί δήθεν τα επέβαλλαν οι δανειστές. Τώρα βλέπουμε να έρχονται αντεργατικά μέτρα όχι γιατί το επιβάλλουν οι θεσμοί αλλά γιατί είναι στο DNA της Κυβέρνησης.

Μας προκαλεί θυμό και όχι γέλια ως θα έπρεπε, η τελευταία ανάρτηση του Πρωθυπουργού στον προσωπικό του λογαριασμό στο fb , όπου ουσιαστικά χλευάζει συνδικάτα και εργαζόμενους .

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου είναι αποφασισμένο να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις, όσο η Κυβέρνηση βάλει τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων.

Ραντεβού στους δρόμους και στα πεζοδρόμια."

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ