"Χαλαροί" οι τουρίστες - "Κυνήγι θησαυρού" η αναζήτηση στέγης για φοιτητές

Αντώνης Παντινάκης
Αντώνης Παντινάκης

Δύο διαφορετικές ομάδες ανθρώπων “μπλέκονται” στο Ρέθυμνο τούτη την εποχή, όπως άλλωστε συμβαίνει κάθε χρόνο τέτοιες μέρες.

Του Αντώνη Παντινάκη


Δύο διαφορετικές ομάδες ανθρώπων “μπλέκονται” στο Ρέθυμνο τούτη την εποχή, όπως άλλωστε συμβαίνει κάθε χρόνο τέτοιες μέρες.

Στο φευγιό... του καλοκαιριού, τα σοκάκια της πόλης εξακολουθούν και σφύζουν από ζωή: Τουρίστες προσπερνούν φοιτητές – και το αντίθετο. Οι μεν θα ήθελαν να βρίσκονται στη θέση των δε, για διαφορετικούς λόγους ή... μπορεί και να βρίσκονται.

Όσοι νεαροί ξεκινούν τώρα το φοιτητικό τους... ταξίδι και κατάφεραν να βρουν σπίτι, είναι σε φάση προσαρμογής. Πιο ξέγνοιαστοι, γνωρίζουν σπιθαμή προς σπιθαμή το μέρος που θα περάσουν τα επόμενα τέσσερα (τουλάχιστον) ακαδημαϊκά έτη.

Αντιθέτως, εκείνοι που είναι στο ψάξιμο, έχουν και την ανάλογη πίεση! Η αναζήτηση φοιτητικής στέγης στο Ρέθυμνο είναι πιο δύσκολη και αγωνιώδης, οι επιλογές είναι λιγότερες και τα ενοίκια είναι πιο “τσιμπημένα” σε σχέση με τις υπόλοιπες πόλης της Κρήτης.


Σε εμφανή σημεία της πόλης υπάρχουν ακόμη κολλημένα πολλά ειδικά έντυπα “Ενοικιάζεται”, που πιάνουν από επάνω μέχρι κάτω ολόκληρες κολώνες.

Οι εγγραφές και τα μαθήματα αρχίζουν σε λίγες μέρες, και οι πρωτοετείς φοιτητές μαζί με τις οικογένειές τους, έχουν πάρει τους δρόμους... κρατώντας στο ένα χέρι εφημερίδα και στυλό και στο άλλο τα κινητά τους τηλέφωνα!

Οι τουρίστες από την άλλη βρίσκονται σε ένα δικό τους, παράλληλο σύμπαν, απολαμβάνοντας τις ομορφιές του Ρεθύμνου: Από την Μεγάλη Πόρτα έως και την παραλιακή, με απαραίτητο πέρασμα και από τα στενά της παλιάς πόλης, για βόλτα και αναμνηστικές αγορές!

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ