Χανιά: Βανδαλισμοί στην πλατεία της Ευαγγελίστριας

Το κομμάτι της φύλαξης και της αστυνόμευσης είναι επιτακτικό στην εποχή μας.

"Πριν λίγες μέρες ομάδα ατόμων που αρέσκονται να καταστρέφουν ,βανδάλισαν το πάρκο στη Χαλέπα, που αποτελεί όαση χαράς, παιχνιδιού, ξεγνοιασιάς για πολλούς κατοίκους της περιοχής,αφού δεν υπάρχει ανάλογος χώρος σε όλη τη Χαλέπα.

Σήμερα ξημερώματα βρήκαν άλλο τρόπο για να κάνουν αισθητή την παρουσία τους .Έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμάτων εντός και γύρω του Πάρκου( έξω από το ΤΕΙ).

Μήπως και αυτοί ευχαριστιούνται να «ακούνε τις σειρήνες της Πυροσβεστικής;»Οι ιστορίες δυστυχώς επαναλαμβάνονται και η μικρή κοινωνία μας κρατά κλειστά στόματα, γιατί είναι παιδιά και δεν κάνει να τα εκθέσουμε…

Όμως δεν καταλαβαίνουμε ότι έτσι τα ρίχνουμε περισσότερο στο γκρεμό Όποιοι γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις οφείλουν να ενημερώσουν τις οικογένειές τους , να ζητηθεί να αντικατασταθούν από τους ίδιους οι ζημιές (για να καταλάβουν το μέγεθος της καταστροφής) και να μπουν σε πρόγραμμα συμβουλευτικής από ειδικούς.

Το κομμάτι της φύλαξης και της αστυνόμευσης είναι επιτακτικό στην εποχή μας.Δεν μπορεί να λεηλατούνται περιουσίες, να χάνονται ανθρώπινες ζωές, να φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε στους δρόμους, να τρέμουμε και τη σκιά μας, να ζούμε με άγχος, ακόμη και στη γειτονιά μας!!

Κλείνοντας θα ήθελα να στείλω ένα μήνυμα σε αυτούς τους νέους-νέες, της αμφισβήτησης…της λεηλασίας…..της μαγκιάς!!

Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ!! Χαρείτε την με Έρωτα, Αγάπη, Φιλία, Δημιουργία, Ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο!! Η Άρνηση, ο μηδενισμός, ο φασισμός, μόνο σκοταδισμό, καταστροφή και προβληματισμό θα φέρει στο μυαλό και στην καρδιά σας!!

Παιδιά η ζωή είναι ωραία… αρκεί να μάθετε να την απολαμβάνετε σωστά. Κι αν χρειαστείτε βοήθεια να τη ζητήσετε!! Θα βρεθούν χέρια για να σας αγκαλιάσουν και λέξεις για να σας ηρεμήσουν!!

Μαρία Κληματσάκη – Δ/τρια 11ου Δ.Σ. Χανίων

Πηγή: parakritika.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ