Χανιώτης ο μοναδικός στον κόσμο μεταμοσχευμένος μαραθωνοδρόμος, που θα τρέξει τον κλασικό μαραθώνιο της Αθήνας

"Μου έδωσε δύο φορές ζωή η μητέρα μου!"

Παρών στον αυθεντικό μαραθώνιο της Αθήνας θα είναι ο μοναδικός, όπως αναφέρεται από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ο Σύλλογος Νεφροπαθών, μαραθωνοδρόμος στον κόσμο με μεταμοσχευμένο νεφρό, ο Χανιώτης Σήφης Τζουγανάκης.

Ο αθλητής από την Κίσαμο μοιράστηκε με τους ακροατές της ΕΡΑ Σπορ το πρωί του Σαββάτου τη δική του εμπειρία ζωής, καλώντας όλους να συμμετέχουν στον αυθεντικό μαραθώνιο της Αθήνας.

Ο ίδιος, όπως είπε, έχει σκοπό να μεταφέρει το δικό του μήνυμα ζωής, τερματίζοντας στο Καλλιμάρμαρο και καλώντας όλους να γίνουν δωρητές οργάνων. Μιλώντας στην εκπομπή των Φάνη Σκίφτα και Μάκη Τσίλκου, ο Σήφης Τζουγανάκης αναφέρθηκε στην τρίμηνη προετοιμασία του, τονίζοντας ότι ήδη έχει τρέξει πάνω από… είκοσι μαραθώνιους, καθώς έχει καλύψει απόσταση άνω των 800 χιλιομέτρων.

«Εχω κάνει ήδη είκοσι μαραθώνιους για να τρέξω… τον έναν και αυθεντικό», είπε χαρακτηριστικά.

Ιδιαίτερη συγκινητική ήταν η στιγμή που αναφέρθηκε στην μητέρα του, λέγοντας πως του έδωσε δύο φορές ζωή… Τη μία όταν τον γέννησε και τη δεύτερη όταν του έδωσε το νεφρό του για να καλύψει τη νεφρική ανεπάρκεια.

Κάλεσε δε όλους τους νεφροπαθείς να μην σταματήσουν να… σκέφτονται τη ζωή και να μην θεωρούν πως όλα τελειώνουν σε ένα κρεβάτι νοσοκομείου, όπου κάθε δύο ημέρες γίνεται η αιμοκάθαρσή τους!

Πηγή: parakritika.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ