Χάος με τα βουνά από νάυλον θερμοκηπίων

Αδυνατεί να τα μαζέψει ο Δήμος Ιεράπετρας

Μια εικόνα ενδεικτική για ένα τεράστιο πρόβλημα που και φέτος, για άλλη μια φορά, ταλαιπωρεί το Δήμο Ιεράπετρας, και πρωτίστως όλες τις περιοχές με μεγάλες θερμοκηπιακές καλλιέργειες.

Νάυλον θερμοκηπίων και απολύμανσης, φυτικά υπολείμματα και κούτες κάθε είδους, πεταμένα παντού μέσα και έξω από κάδους, σε οικόπεδα, και όπου βρεθεί χώρος, δημιουργώντας τεράστια βουνά και μια εικόνα πάρα πολύ κακή και μια κατάσταση εντελώς προβληματική.

Τα παράπονα που έχουν προκύψει είναι για άλλη μια φορά επίσης τεράστια, είτε από κόσμο που δεν αντέχει να βλέπει ή να ζει δίπλα σε ένα τέτοιο περιβάλλον, αλλά και αγροτών που δεν ξέρουν πως να διαχειριστούν τα απορρίμματά τους και ζητούν προσωρινούς χώρους εναπόθεσης των νάυλον.

Μια κατάσταση για την οποία η αντιδήμαρχος καθαριότητας του Δήμου Ιεράπετρας Μαρία Ρουμελιωτάκη, τόνισε στο Ράδιο Λασίθι πως αποτελεί πρόβλημα τεράστιο για το οποίο όμως η Υπηρεσία Καθαριότητας αδυνατεί να ανταποκριθεί και πλέον πρέπει να βρεθούν άλλες λύσεις σε συνεννόηση με τον αγροτικό κόσμο.

Το προσωπικό και τα μηχανήματα του Δήμου όπως είπε δεν επαρκούν για να καλύψουν τις καθημερινές ανάγκες που προκύπτουν σε όλες τις περιοχές και έτσι αυτή την περίοδο απλά δεν γίνεται όλα αυτά τα συσσωρευμένα νάυλον να απομακρυνθούν από συνεργεία του Δήμου, καλώντας όσους αγρότες έχουν πετάξει τα νάυλον να τα μαζέψουν για να αποφύγουν τα πρόστιμα.

Ήδη την περασμένη εβδομάδα, όπως είχαμε αναφέρει ξανά στο Ράδιο Λασίθι, ένας αγρότης δέχθηκε ένα σημαντικό πρόστιμο για νάυλον που βρίσκονταν μέσα σε χώρο του και τελικά αφού αναγκάστηκε να πληρώσει όχημα για να τα απομακρύνει, την επόμενη μέρα το σημείο γέμισε και πάλι με πλαστικά.

Σύμφωνα με τον κανονισμό καθαριότητας του Δήμου Ιεράπετρας ο οποίος είναι βασισμένος στην ισχύουσα νομοθεσία, την ευθύνη για την διαχείριση των απορριμμάτων φυτικών και νάυλον, την έχουν οι αγρότες όπως δηλαδή ισχύει και για τις επιχειρήσεις και η κ. Ρουμελιωτάκη τόνισε πως τα ξενοδοχεία της περιοχής έχουν κάνει συμβάσεις με ιδιώτες για την διαχείριση των ανακυκλώσιμων υλικών τους.

Το πρόβλημα πάντως, έτσι ή αλλιώς παραμένει και πλέον προγραμματίζονται συναντήσεις τόσο με τον αγροτικό σύλλογο όσο και με τις κοινότητες της περιοχής για να φανεί αν μπορέσει να υπάρξει λύση

Από την πλευρά του ο Βασίλης Ζαχαρόπουλος, που αναμένεται να είναι ο επόμενος πρόεδρος της κοινότητας της Ανατολής, κοινότητα η οποία έχει πολύ μεγάλο μέρος θερμοκηπιακών καλλιεργειών, ανέφερε πως δικό του αίτημα θα είναι να βρεθεί ένα μεγάλο οικόπεδο μισθωμένο από το Δήμο για προσωρινή εναπόθεση των ναύλον και από εκεί να τα παίρνουν όσοι ενδιαφέρονται για ανακύκλωση.

Πηγή: Radiolasithi.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ