Δ. Αγίου Νικολάου: Παραχωρεί έκταση στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο

Συνάντηση Αντ. Ζερβού με το Νίκο Κατσαράκη

"Γνωρίζουμε ότι οι κτιριακές εγκαταστάσεις και ο περιβάλλων χώρος των πανεπιστημίων έχουν διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε φοιτητές και διδακτικό προσωπικό να ζουν σε αξιοπρεπές ακαδημαϊκό περιβάλλον και να μπορούν να συνομιλούν και να ανταλλάσσουν απόψεις και ιδέες. Γιατί τελικά αυτή είναι και η πεμπτουσία της ακαδημαϊκής ελευθερίας, η άσκηση της οποίας προφανώς δεν εξαντλείται στα στενά χρονικά όρια ενός μαθήματος. Με την έννοια αυτή, ο Δήμος Αγίου Νικολάου, είναι διατεθειμένος να παραχωρήσει ικανή έκταση που απαιτείται, ώστε το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο Κρήτης - δομή που διαχρονικά στηρίχθηκε από την Τ.Α- να προχωρήσει στην διαμόρφωση των συμπληρωματικών υποδομών που απαιτούνται για την καλύτερη οργάνωση και ανάπτυξη των τμημάτων που αναμένεται να φιλοξενηθούν στο campus των Λακωνίων" .

Τα παραπάνω δήλωσε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, με αφορμή την συνάντηση που είχε (28/6) με τον πρύτανη του ΤΕΙ Κρήτης κ. Ν. Κατσαράκη, προκειμένου να ανταλλαγούν απόψεις αναφορικά με την προετοιμασία των μελετών που απαιτούνται (δημιουργία φοιτητικής εστίας) σε συνεργασία με το Μεσογειακό Πανεπιστήμιο,ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να δοθεί η δυνατότητα εξυπηρέτησης των φοιτητών σ΄ένα σύγχρονο Πανεπιστημιακό ίδρυμα.

Εξαιρετική χαρακτήρισε την συνεργασία που είχε με τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου, ο πρύτανης κ. Ν. Κατσαράκης, ο οποίος σε σχετικές του δηλώσεις μεταξύ άλλων επεσήμανε : "Από τον Μάιο με τον νόμο 4610, έχουμε την ίδρυση του Μεσογειακού Πανεπιστημίου, το οποίο αποτελείται από 11 τμήματα ένα εκ των οποίων (τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας) λειτουργεί στον Άγιο Νικόλαο στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου, με πολύ ευοίωνες προοπτικές.

Με τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου - πρόσθεσε - μας δόθηκε η ευκαιρία, να συζητήσουμε θέματα αναφορικά με την στελέχωση, την πρακτική, την φοιτητική μέριμνα (φοιτητική στέγη),προκειμένου να δρομολογηθούν ενέργειες, ώστε πραγματικά ο Άγιος Νικόλαος ν΄αποτελέσει ένα σημαντικό πόλο του νέου Πανεπιστημίου.

Παράλληλα -όπως έγινε γνωστό - υπήρξε συζήτηση, αναφορικά με το υπό ίδρυση τμήμα "Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού", δεδομένου ότι θα πρέπει, να εξεταστούν οι προυποθέσεις εκείνες που θα επιτρέψουν την άρτια ακαδημαική λειτουργία του.

Να σημειώσουμε, ότι στην παραπάνω συνάντηση, συζητήθηκε επίσης το θέμα της παραχώρησης όμορου οικοπέδου στο Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, με στόχο την επέκταση των εγκαταστάσεων του, ενώ υπήρξε η δέσμευση για την εκπόνηση μελετών ιδιαίτερα στο κομμάτι της φοιτητικής στέγης, για την ακαδημαική λειτουργία του νέου τμήματος.

Στην συνάντηση παρευρέθηκε ο πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων κ. Κωνσταντίνος Παναγιωτάκης.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ