Δημοτικός σύμβουλος ετών 21 στα Χανιά

Ο “βενιαμίν” του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων θα είναι ο Νίκος Αρχοντάκης, που εξελέγη δημοτικός σύμβουλος Νέας Κυδωνίας με 385 ψήφους, συμμετέχοντας στην παράταξη του Γρηγόρη Αρχοντάκη.

Σε ηλικία 21 ετών, σπουδάζει ακόμα Νομικά στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Ο Νίκος Αρχοντάκης είναι γιος του αείμνηστου Μανόλη Αρχοντάκη, πολιτικού Μηχανικού και τέως προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Χανίων και της παιδιάτρου Φωτεινής Φιλιούση.
Στα Χανιά έγινε ευρύτερα γνωστός από την ενασχόλησή του με την κρητική μουσική ενώ έχει διατελέσει και ποδοσφαιριστής του Α.Ο.Χ., παραμένοντας σήμερα διαιτητής – μέλος του συνδέσμου διαιτητών ποδοσφαίρου Χανίων.
Είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Πολιτιστικού Συλλόγου Πλεμενιανών “Ο ΠΛΕΜΕΝΟΣ” (τόπος καταγωγής του) καθώς και ιδρυτικό μέλος της Φοιτητικής Ένωσης Κρητών Κύπρου στην οποία σήμερα είναι Ταμίας.
«Η εκλογή μου στο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων ως Δημοτικός Σύμβουλος στην Δημοτική Ενότητα της Νέας Κυδωνίας με τον Συνδυασμό του Γρηγόρη Αρχοντάκη, τον οποίο και ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε, αποδείχτηκε ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα», σημειώνει ο ίδιος σε γραπτή δήλωσή του προς τα “Χανιώτικα Νέα” .

Ο ίδιος, παρατηρεί πως «παρ όλες τις αντικειμενικές δυσχέρειες όμως το αποτέλεσμα δικαίωσε την επιλογή μου και έτσι μου δίνεται η ευκαιρία να εκπροσωπήσω την “γενιά” μου στο Δημοτικό Συμβούλιο των Χανίων και μέσα σε όλα τα ενδιαφέροντα μας, να διαγνώσουμε τους προβληματισμούς των νέων, να αντιμετωπίσουμε τα υπάρχοντα προβλήματα της καθημερινότητας, να δημιουργήσουμε τις ίσες ευκαιρίες και να προσελκύσουμε την συμμετοχή των ανθρώπων της ηλικίας μου στους αυτοδιοικητικούς κόλπους. Άλλωστε πιστεύω ότι το δικό μου βήμα να είμαι υποψήφιος και η επιλογή μου από την Χανιώτικη Κοινωνία μπορεί να δώσει το έναυσμα για την συμμετοχή περισσότερων νέων στα κοινά και αυτό επιδιώκω».

Ο ίδιος δηλώνει πιστός «στην συναίνεση για την δημιουργία του στόχου και στη μαχητικότητα για την επίτευξή του και δηλώνω παρών με όλες μου τις δυνάμεις, για την επόμενη μέρα στα Χανιά».

Ο κ. Αρχοντάκης συγχαίρει «τον Νέο Δήμαρχο Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη και τον συνδυασμό του για την εκλογή τους».

Παράλληλα εκφράζει την ελπίδα «αυτή η επιλογή της Χανιώτικης Κοινωνίας να σημαδέψει την πρόοδο και την ανάπτυξη στην πόλη μας αναδεικνύοντας τον προοδευτικό λόγο και την εκσυγχρονιστική λογική, για μια πόλη ανταγωνιστική και καινοτόμο».

Δεσμεύεται παράλληλα ότι «θα τιμήσω με την ενεργό συμμετοχή μου στο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων τον κάθε συμπολίτη μου που με τίμησε και με εμπιστεύτηκε με την ψήφο του και ελπίζω να δικαιώσω τις προσδοκίες του κάθε Χανιώτη, καθώς μάλιστα και να δικαιώσω τις φιλοδοξίες και το όραμα όλων των νέων στην πόλη μας για ενεργό συμμετοχή στα κοινά, πηγαίνοντας την νεολαία όλοι μαζί στο προσκήνιο και απεγκλωβίζοντας την από την σιωπούμενη αφάνεια».

Καταλήγοντας, ο 21χρονος Δημοτικός Σύμβουλος, εύχεται «με την δύναμη Του Θεού, η επόμενη μέρα να μας βρει όλους μαζί ενωμένους, με μόνο συλλογικό γνώμονα το καλό αυτής της πόλης η οποία διψάει για ανάπτυξη , για την Επόμενη Μέρα του τόπου μας, για την Επόμενη Μέρα ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ!».

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ