Διαδοχικές αστυνομικές επιχειρήσεις στην Μεσσαρά

Για ναρκωτικά, όπλα και κλεμμένα ζώα

Φόρα… έχουν πάρει οι αστυνομικοί του Τμήματος Μοιρών που προχώρησαν σε διαδοχικές επιχειρήσεις για διαφορετικές υποθέσεις σε Γκαγκάλες, Τυμπάκι και στην ευρύτερη περιοχή του Απεσωκαρίου για ναρκωτικά, όπλα και κλεμμένα ζώα.

Η σοβαρότερη επιχείρηση έγινε στην περιοχή του Τυμπακίου όπου όπως έγραψε νωρίτερα το Cretalive εντοπίστηκαν σε θερμοκήπια σχεδόν 3000 φυτά ινδικής κάνναβης αλλά και «νανάκια». Αστυνομικοί της υπηρεσίας είχαν πληροφορίες για τον ιδιοκτήτη του θερμοκηπίου, τον οποίο είχαν θέσει υπό παρακολούθηση και είχαν εντοπίσει ότι επισκεπτόταν συχνά το θερμοκήπιο. Γνώριζαν επίσης ότι το συγκεκριμένο άτομο σχετιζόταν με την χρήση χασίς και μάλιστα, κατά αστυνομικές πληροφορίες, είχε κάνει αίτηση για την καλλιέργεια βιομηχανικής κάνναβης, η οποία όμως είχε απορριφθεί.

Το εν λόγω άτομο εμφανίζεται να προσεγγίζει το συγκεκριμένο θέμα υπό το πρίσμα της αναγκαιότητας της χρήσης της κάνναβης για ιατρικούς λόγους, όπως σημειώνουν αστυνομικοί κύκλοι.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο ιδιοκτήτης του θερμοκηπίου αρχικώς υποστήριξε ότι καλλιεργεί κάποια δενδρύλλια για προσωπική του χρήση, ωστόσο όταν οι αστυνομικοί εισήλθαν στο θερμοκήπιο δεν βρήκαν χώρο να …πατήσουν από τα δενδρύλλια που είχαν φυτευτεί.

Γκαγκάλες: Πιστόλι και ναρκωτικά

Αστυνομική επιχείρηση έγινε όμως και στην περιοχή των Γκαγκαλών στην οικία 49χροου για τον οποίο υπήρχαν πληροφορίες για ναρκωτικά. Αστυνομικοί βρήκαν ποσότητα περίπου 400 γραμμαρίων χασίς και τρία δενδρύλλια. Εντύπωση τους έκανε, όπως αναφέρεται, ότι ο 49χρονος είχε στήσει ένα αυτοσχέδιο αποξηραντήριο ενώ εντόπισαν και υδροπονική καλλιέργεια με λαμπτήρες. Επιπλέον στην διάρκεια της έρευνας εντόπισαν ένα 9αρι πιστόλι και ένα κυνηγετικό όπλο.

Απεσωκάρι: Ζωοκλοπή

Η τρίτη περίπτωση αφορά στην ζωοκλοπή που σημειώθηκε σε κάτοικο στην περιοχή του Απεσωκαρίου, ο οποίος κατήγγειλε ότι του έκλεψαν 24 ζώα. Υπήρξε άμεση ακινητοποίηση από πλευράς της Αστυνομίας και οι έρευνες οδήγησαν σε περιοχή του δήμου Γόρτυνας όπου σε έναν εγκαταλελειμμένο χώρο βρέθηκαν τα 15 από τα 24 κλεμμένα ζώα, τα οποία και άμεσα αποδόθηκαν στον κάτοχο τους. Οι αστυνομικοί αξιοποιούν στοιχεία για να φθάσουν στα ίχνη των ζωοκλεφτών.

Οι επιχειρήσεις αυτές αποτελούν ουσιαστικά προάγγελο της νέας κατάστασης πραγμάτων σε ό,τι αφορά την αστυνόμευση στην περιοχή της Μεσσαράς και δίνουν ουσιαστικά το στίγμα της νέας διοίκησης.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ