Doctor… στην διακίνηση προσφύγων

Οι πολλές πτυχές της υπόθεσης που θα εκδικαστεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης.

Ποιος ο ρόλος του αποκαλούμενου «doctor» στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε μετανάστες με την εμπλοκή κρητικών;
Τι υποστηρίζει στην αποκαλυπτική της κατάθεση Ιρακινή δικηγόρος που είδε το χάρο με τα μάτια της σε σαπιοκάραβο που βούλιαζε ανοιχτά των Καλών Λιμένων; Ποια η σχέση με την φερόμενη εγκληματική οργάνωση αδερφού καταδικασμένου για την απαγωγή Λεμπιδάκη;

Αυτές είναι μερικές πτυχές της υπόθεσης που θα εκδικαστεί σε λίγες ημέρες στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης.

Στις 23 Σεπτεμβρίου στο εδώλιο θα καθίσουν ένδεκα κατηγορούμενοι, εκ των οποίων οι τέσσερις κρητικοί. Από τους κρητικούς στην φυλακή παραμένει ένας καθώς οι άλλοι τρεις είχαν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Η υπό εκδίκαση υπόθεση διαχωρίζεται σε δύο επιμέρους υποθέσεις: Η πρώτη σχετίζεται με την μεταφορά και αποβίβαση στην περιοχή των Σφακίων 30 Αιγυπτίων, τον Απρίλιο του 2017, η δεύτερη έχει να κάνει με την επιχειρούμενη μεταφορά 50 μεταναστών και προσφύγων από τα νότια παράλια του Ηρακλείου προς την Ιταλία, τον Μάϊο του 2018.

Σχεδόν 12 ώρες από την αναχώρηση τους, το πλοιάριο άρχισε να βάζει νερά, οι επιβαίνοντες κινδύνευσαν να πνιγούν και υπήρξε επείγουσα κλήση στον αριθμό 112. Κατά την ΕΛΑΣ, οι δύο υποθέσεις σχετίζονται καθώς κοινός συνδετικός κρίκος φέρεται ένας Σύρος, ηγετικό στέλεχος της εγκληματικής οργάνωσης με βαρύ παρελθόν.

Συγκλονιστική είναι η κατάθεση Ιρακινής δικηγόρου που μαζί με τον σύζυγο και τα δύο παιδιά τους κινδύνευσαν άμεσα καθώς το πλοιάριο που τους έβαλαν με τη βία οι διακινητές βούλιαζε νότια της Κρήτης.

Μέσα από καταθέσεις μεταναστών προκύπτει επίσης ο κομβικός ρόλος Πακιστανού στο κύκλωμα με το παρατσούκλι “doctor”, ο οποίος φέρεται να δραστηριοποιείται στο Ηράκλειο.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ