"Εγένετο...κάποιο φως" στο δρόμο της Μεσαράς

Παρουσία του Χρήστου Σπίρτζη παραδίδεται στην κυκλοφορία το τμήμα Αγία Βαρβάρα – Απομαρμά – Άγιοι Δέκα (Καστέλι)

Στην Κρήτη αναμένεται να βρεθεί και πάλι το Σάββατο ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης.

Ο Υπουργός αναμένεται να φτάσει το πρωί στο Ηράκλειο για να μεταβεί στη Μεσαρά προκειμένου να παραδώσει στην κυκλοφορία το νέο οδικό τμήμα από την Αγία Βαρβάρα προς Μοίρες και Μεσαρά του κάθετου άξονα Ηράκλειο – Μοίρες, μήκους περίπου 16 χλμ. Πρόκειται για το δρόμο Αγία Βαρβάρα – Απομαρμά – Άγιοι Δέκα (Καστέλι).

Όπως έγινε γνωστό η τελετή παράδοσης του έργου από τον κ. Σπίρτζη θα γίνει στις 12.00 το μεσημέρι του Σαββάτου, στο νότιο στόμιο της σήραγγας Αγίας Βαρβάρας.

Όπως ανακοινώθηκε από τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης με αυτό το έργο η χρονο-απόσταση θα μειωθεί κατά 15 λεπτά και η απόσταση κατά 5 χλμ. περίπου.

"Η κίνηση των οχημάτων από το Ηράκλειο προς Μεσαρά, θα γίνεται μέσω του νέου κυκλικού κόμβου στην είσοδο του οικισμού της Αγίας Βαρβάρας προς Μοίρες, ενώ από Μοίρες προς Ηράκλειο θα γίνεται μέσω του Ισόπεδου Κόμβου στην περιοχή Καστελίου Μοιρών. Στην παρούσα φάση θα λειτουργεί ο ανισόπεδος κόμβος (Α/Κ) Μορονίου – Πλουτής από και προς Ζαρό, Αμπελούζο κ.α., ενώ οι ανισόπεδοι κόμβοι (Α/Κ) Γέργερης και Πανασού δεν θα λειτουργήσουν προσωρινά. Ο ανισόπεδος κόμβος (Α/Κ) Γέργερης αναμένεται να ολοκληρωθεί σταδιακά εντός του καλοκαιριού. Ο ημικόμβος Πρινιά θα λειτουργεί στην έξοδο του προς Αγία Βαρβάρα, η είσοδος από Αγία Βαρβάρα προς Μοίρες, μέσω του ημικόμβου Πρινιά, θα λειτουργήσει μέσα στο καλοκαίρι, ενώ ο κόμβος Πανασού σε αμέσως επόμενη φάση.

Ο νέος οδικός άξονας περιλαμβάνει τρεις (3) σήραγγες και δύο (2) στέγαστρα συνολικού μήκους 1,6 χλμ και πέντε (5) κοιλαδογέφυρες συνολικού μήκους 928 μ.

Η κίνηση μέσα στις σήραγγες και στις γέφυρες θα πρέπει να γίνεται με προσοχή, χωρίς προσπεράσεις και με αυστηρή τήρηση των ορίων ταχύτητας.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ