"Είμαστε παρόντες για την επόμενη μέρα" - Η παράταξη #open TEE για το εκλογικό αποτέλεσμα

"Μια νέα κατάσταση διαμορφώνεται στο πανελλήνιο και στο τοπικό επίπεδο και αυτήν καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε"

Στην ικανοποίηση της παράταξης για το εκλογικό αποτέλεσμα, τις ευχαριστίες της αλλά και τις δεσμεύσεις της για την επόμενη ημέρα στο Τεχνικό Επιμελητήριο, αναφέρεται με ανακοίνωσή του ο επικεφαλής του #open TEE (ανοιχτό ΤΕΕ-ΤΑΚ), Γιώργος Ταβερναράκης.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει:"Οφείλουμε να αφουγκραστούμε και να κατανοήσουμε τους προβληματισμούς που αναπτύσσονται στην Ανατολική Κρήτη και προτάσσοντας το συμφέρον των συναδέλφων και της κοινωνίας, με πνεύμα σύγκλισης, συναίνεσης και συνεργασίας να συνεχίσουμε να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια, ώστε το ΤΕΕ να επιτελέσει ουσιαστικά τον θεσμικό του ρόλο"

Αναλυτικά ο κ. Ταβερναράκης αναφέρει:

"Μετά τις εκλογές του ΤΕΕ της 3η Νοέμβρη, μια νέα κατάσταση διαμορφώνεται στο πανελλήνιο και στο τοπικό επίπεδο και αυτήν καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε οι παρατάξεις που συμμετείχαμε. Από πλευράς μας, σαν #open TEE (ανοιχτό ΤΕΕ-ΤΑΚ), θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συναδέρφους μηχανικούς στους Ν. Ηρακλείου και Λασιθίου που άσκησαν το εκλογικό δικαίωμά τους. Νιώθουμε ιδιαίτερα ευτυχείς που στο ΤΑΚ (σε αντίθεση με το σύνολο της επικράτειας) υπήρξε σημαντική αύξηση του αριθμού των συναδέλφων που ψήφισαν σε ποσοστό άνω του 10% σε σχέση με την εκλογική αναμέτρηση του 2016.

Το αποτέλεσμα για την παράταξή μας, κρίνεται ιδιαίτερα ικανοποιητικό, καθόσον όχι μόνο αυξήθηκε ο αριθμός των συναδέλφων που μας εμπιστεύτηκαν, αλλά γιατί αυξήθηκε και το ποσοστό μας στο σύνολο των ψηφισάντων. Νοιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε τα μέλη και τους φίλους της παράταξης μας, που στήριξαν και εμπιστεύτηκαν ένα πολύ ποιοτικό, από κάθε άποψη, ψηφοδέλτιο. Και αυτό σε πείσμα της κομματικοποίησης που επιχειρήθηκε `ένθεν` και υποδαυλίσθηκε `κείθεν`.

Το τοπικό αποτέλεσμα έδειξε την σαφή επικράτηση της παράταξης της ΑΜΑΚ, την οποία οφείλουμε ανεπιφύλακτα να συγχαρούμε, αντιπαρερχόμενοι την αμετροεπή τακτική των μελών της, με την οικειοποίηση των επιτευγμάτων μιας συνδιοίκησης (εκτός αν με αυτή την πρακτική υποδηλώνουν την άποψή τους για τις συνεργασίες). Αρκετά όμως με το παρελθόν. Ως #open TEE (ανοιχτό ΤΕΕ-ΤΑΚ), οφείλουμε να βλέπουμε και να προγραμματίζουμε το μέλλον.

Ευχόμαστε λοιπόν στους εκλεχθέντες της τοπικής Αντιπροσωπείας (τους οποίους υπενθυμίζουμε ότι τους προσδιορίζει η κεντρική εφορευτική επιτροπή των αρχαιρεσιών και όχι το τοπικό ΤΑΚ) μια καλή και γόνιμη θητεία, σε όφελος της κοινωνίας και των συναδέλφων, ψηφισάντων και μη.

Εμείς από την πλευρά μας θα είμαστε παρόντες, με εποικοδομητική και συνθετική διάθεση σε κάθε πρόταση και θέση που προάγει το κοινό καλό και κριτική στάση σε κάθε είδους `καθεστηκυία` πρακτική και αναχρονιστική αντίληψη. Έτσι και αλλιώς οι θέσεις μας για τα περισσότερα θέματα είναι δημοσιοποιημένες και σαφείς (άλλοι ψάρευαν σε θολά νερά). Προχωρώντας στην επόμενη μέρα για το ΤΕΕ ΤΑΚ, άμεσα θα καταθέσουμε τις προτάσεις μας μέσω του προγράμματος δράσης και θα θέσουμε σε συζήτηση το δικό μας πλαίσιο, τις θέσεις μας , το όραμα μας, για τις όποιες πιθανές συνεργασίες της επόμενης διοίκησης του ΤΑΚ. Οφείλουμε να αφουγκραστούμε και να κατανοήσουμε τους προβληματισμούς που αναπτύσσονται στην Ανατολική Κρήτη και προτάσσοντας το συμφέρον των συναδέλφων και της κοινωνίας, με πνεύμα σύγκλισης, συναίνεσης και συνεργασίας να συνεχίσουμε να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια, ώστε το ΤΕΕ να επιτελέσει ουσιαστικά τον θεσμικό του ρόλο".

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ