Εκπαιδευτικός Οργανισμός «ΕΝ ΟΙΚΩ»: Σεμινάρια και εργαστήρια αυτοενίσχυσης και αυτοβελτίωσης

Μέσω της φιλοσοφικής παιδαγωγικής και συμβουλευτικής

«ΕΝ ΟΙΚΩ»

Η μόρφωση, η παιδεία, η εκπαίδευση, η μάθηση και εν τέλει η κουλτούρα αποτελούν τις φλέβες του παγκόσμιου σώματος. Χωρίς αυτές τις έννοιες-αξίες οι άνθρωποι μένουν μισοί καθώς σ' αυτές περιέχονται η εξέλιξη και η ωρίμανση του ατόμου. Σήμερα όμως, φαίνεται πως μέσα από την εκπαίδευση που παρέχεται, το περιεχόμενο αυτό έχει αλλοιωθεί ίσως και να έχει μεταλλαχθεί εντελώς. Οι γνώσεις στοχεύουν περισσότερο στην «ποσοτική μόρφωση». Πόσα πολλά πράγματα δηλαδή μπορεί να γνωρίζει ο καθένας για να κατακτήσει μια αξιόλογη και υψηλή θέση στον επαγγελματικό τομέα. Το κομμάτι όμως της ωρίμανσης και της εξέλιξης του ατόμου παραμερίζεται κι έτσι τα άτομα δεν δέχονται τις κατάλληλες γνώσεις για το πως ν' αντιμετωπίσουν τις καταστάσεις τις οποίες θα προκύψουν στη ζωή τους. Η έλλειψη αυτή έχει ως αποτέλεσμα να μένει συναισθηματικά ανώριμο το άτομο. Κι έτσι αισθήματα άγχους, αγωνίας, έλλειψης αυτοπεποίθησης να το κυριεύουν πολύ συχνά. Όταν αυτή η κατάσταση γίνει συνήθεια, τα αισθήματα αυτά μετατρέπονται σε διαταραχές. Με αποτέλεσμα το άτομο να δυσκολεύεται σε μεγάλο βαθμό να αποκτήσει τον έλεγχο της ζωής του και να είναι ευτυχισμένο.

Αυτή η κατάσταση μας ώθησε να πραγματοποιήσουμε αυτά τα σεμινάρια και εργαστήρια στα οποία θα χρησιμοποιήσουμε τη μέθοδο της Φ.Π.Σ. που έχει ως στόχο την αυτοενίσχυση και την αυτοβελτίωση του ατόμου. Μία μέθοδο που στηρίζεται κυρίως στην τέχνη (μουσική, ζωγραφική, κινηματογράφο, λογοτεχνία), στην ουσιαστική επαφή με τους άλλους (διάλογος) αλλά κυρίως στην ουσιαστική επαφή με τον εαυτό μας(κριτικός στοχασμός, αναστοχασμός, ενδοστοχασμός). Μια μέθοδο που θα γίνει αρωγός στην δημιουργία ολοκληρωμένων ανθρώπων και προσωπικοτήτων!

Τι προτείνουμε, λοιπόν, οι παιδαγωγοί ως εναλλακτική μορφή εκπαίδευσης στα άτομα για να βρουν την ποιοτική και ουσιαστική μόρφωση και να βοηθήσουμε στην εξέλιξη της «συναισθηματικής ωρίμανσης» τους;

Να τους μάθουμε, να ονειρεύονται-και πρώτα απ' όλα ότι έχουν δικαίωμα να ονειρεύονται- κι έπειτα να τους δείξουμε πώς να επιθυμούν να κάνουν τα πιο τρελά τους όνειρα πραγματικότητα και θα γίνουμε οι πιο φανατικοί υποστηρικτές τους!!!Γιατί ο κόσμος μας θ' αλλάξει μόνο αν αλλάξουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε κι αυτό θα γίνει μόνο αν αρχίσουμε να κάνουμε πράξη τα όνειρά μας! Να τους μάθουμε τη μία και μοναδική αλήθεια...ότι ο καθένας μας είναι φτιαγμένος για να καταφέρει τα πάντα, για να είναι ευτυχισμένος!

Πιο συγκεκριμένα σ’αυτά τα σεμινάρια και εργαστήρια:

  • Θα μάθω να εντοπίζω πότε έχω άγχος, που οφείλεται το άγχος μου σε αναφορά με το σήμερα, ποιοι παράγοντες ή συνθήκες του παρελθόντος συνετέλεσαν στην ύπαρξή του και τι μπορώ να κάνω τελικά για να μειώσω ή και να αποβάλω το άγχος μου ώστε να μην αποτελεί εμπόδιο στη ζωή μου.
  • Θα μάθω τι λύσεις (δημιουργικές και ρεαλιστικές) υπάρχουν και θα επιλέξω αυτές που μου ταιριάζουν για να μάθω να διαχειρίζομαι το άγχος μου και σ’ αυτή τη φάση της ζωής μου αλλά και σε μελλοντικές καταστάσεις.
  • Θα μάθω να αναγνωρίζω τα συναισθήματά μου για να με βοηθήσουν να εκφράζομαι στις εύκολες αλλά και στις δύσκολες καταστάσεις της ζωής μου.
  • Θα μάθω ποιος είμαι, τι θέλω γενικά και τι πορεία ζωής θέλω να ακολουθήσω.
  • Θα μάθω να πιστεύω στον εαυτό μου, στις δυνάμεις και στις δυνατότητές μου.
  • Θα πετύχω τους στόχους μου

Συμπερασματικά, στόχος αυτών των σεμιναρίων και εργαστηρίων είναι να δώσουν μια ένεση, βιοτικής σημασίας, στον άνθρωπο που αναζητά την ηρεμία και τη γαλήνη στη ζωή του και να τον μυήσουν στη θετική σκέψη και δράση. Να ακούσουν και να μάθουν τα άτομα τον εαυτό τους και να τον αγαπήσουν, με απώτερο σκοπό την αποσυμφόρηση από αισθήματα άγχους και παραίτησης ή αδυναμίας να ανταπεξέλθουν στις σύγχρονες απαιτήσεις. Οι συναντήσεις μας θα γίνονται σε ομάδες έως 6 ατόμων, 2 φορές το μήνα, 1,5 ώρα η κάθε συνάντηση στο χώρο των φροντιστηρίων «ΕΝ ΟΙΚΩ».


Επιμέλεια: Θεοδοσία Μαυρογιαννάκη

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ