Έκτακτη σύσκεψη στο Υπουργείο Παιδείας για τα σεισμόπληκτα σχολεία στην Κίσσαμο

Αποφασίστηκε να προκριθεί η λύση της κατεδάφισης του κτιριακού συγκροτήματος και να προχωρήσει η ανέγερση νέου

Μετά τον ισχυρό σεισμό της 27ης Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε μετασεισμική αυτοψία στις 29 Νοεμβρίου στο σχολικό συγκρότημα του Γενικού Λυκείου – ΕΠΑΛ Κισσάμου από κλιμάκιο της Υπηρεσίας Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.

Μόλις γνωστοποιήθηκε η έκθεση αυτοψίας της ΚΤΥΠ Α.Ε., συγκλήθηκε στο υπουργείο Παιδείας έκτακτη σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη και στην οποία συμμετείχαν η υφυπουργός Παιδείας με αρμοδιότητα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κα Σ. Ζαχαράκη, ο υφυπουργός Παιδείας και Βουλευτής Χανίων κ. Β. Διγαλάκης, ο Δήμαρχος Κισσάμου κ. Γ. Μυλωνάκης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΤΥΠ Α.Ε. κ. Α. Γιάνναρης και ο Γενικός Διευθυντής της ΚΤΥΠ Α.Ε. κ. Κυριαζόπουλος προκειμένου να δρομολογηθούν οι ενδεδειγμένες λύσεις. Στη σύσκεψη παρευρίσκονταν και οι δημοτικοί σύμβουλοι κκ. Ν. Κουμάκης, Γ. Χαχλάκης, Θ. Σταθάκης και Γ. Φραγκιουδάκης.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης και αφού εξετάστηκαν τα χρονικά, τεχνικά και οικονομικά δεδομένα, αποφασίστηκε να προκριθεί η λύση της κατεδάφισης του κτιριακού συγκροτήματος και να προχωρήσει η ανέγερση νέου, εφόσον αυτό αποφασιστεί από το δημοτικό συμβούλιο. Η ΚΤΥΠ Α.Ε., στην περίπτωση αυτή, θα αναλάβει να καταρτίσει με επείγουσες διαδικασίες τη μελέτη για την ανέγερση του νέου σχολικού συγκροτήματος. Η μελέτη θα χρηματοδοτηθεί από τον Προϋπολογισμό Δημοσίων Επενδύσεων της ΚΤΥΠ Α.Ε. Μετά από επικοινωνία του κ. Διγαλάκη με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σ. Αρναουτάκη και τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Ν. Καλογερή, συμφωνήθηκε η κατασκευή του νέου συγκροτήματος να χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Κρήτης μέσω του Ε.Π. Κρήτης του ΕΣΠΑ.

Σχετικά με την προσωρινή στέγαση των μαθητών του ΓΕΛ και του ΕΠΑΛ Κισσάμου μέχρι την ανέγερση του νέου κτιρίου, και προκειμένου οι μαθητές του ΓΕΛ και του ΕΠΑΛ Κισσάμου να επανέλθουν σε κανονικούς ρυθμούς το ταχύτερο δυνατόν, διερευνήθηκε η δυνατότητα χρήσης προκατασκευασμένων αιθουσών σε οικόπεδο της περιοχής και συζητήθηκε το χρονοδιάγραμμα για την τοποθέτηση τους σε κατάλληλη τοποθεσία. Σημειώνουμε ότι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισσάμου και Σελίνου έχει προσφέρει οικόπεδο της Εκκλησίας για την εγκατάσταση τους.

Μετά το τέλος της σύσκεψης, ο κ. Διγαλάκης δήλωσε τα ακόλουθα:

«Η διαχρονική ελλιπής συντήρηση του Σχολικού Συγκροτήματος Κισσάμου οδήγησε στη σημερινή κατάσταση και ο τελευταίος σεισμός επιτάχυνε τις εξελίξεις. Οι μαθητές, οι οικογένειες τους και οι καθηγητές περνούν μια δοκιμασία και τους συμπαραστεκόμαστε. Η δοκιμασία αυτή όμως αποτελεί και την ευκαιρία η Κίσσαμος να αποκτήσει επί τέλους ένα σύγχρονο σχολικό συγκρότημα για τη στέγαση του ΓΕΛ και του ΕΠΑΛ.»

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ