Εν αναμονή της νέας κακοκαιρίας οι υπηρεσίες στην Κρήτη

Η υδρολογική περίοδος εξελίσσεται πολύ θετικά, με τον όγκο του νερού ήδη να υπερβαίνει τα περυσινά - στην αντίστοιχη χρονική στιγμή - επίπεδα.

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Παντινάκη, Αντώνης Παντινάκης, Σώτια Πεντεδήμου

Συνεχίζονται τα προβλήματα, κυρίως στο οδικό δίκτυο της Κρήτης από την κακοκαιρία που πλήττει το νησί.
Ήδη πάντως είχαμε άρση του απαγορευτικού για τα πλοία από τα λιμάνια της Κρήτης και οι ακτοπλοϊκές εταιρείες έχουν ανακοινώσει την εκτέλεση ημερήσιων δρομολογίων προκειμένου να εξυπηρετήσουν το κοινό.

Εκτεταμένη διακοπή στην ηλεκτροδότηση υπάρχει στον Δήμο Σφακίων από το βράδυ της Πέμπτης, λόγω βλαβών στο δίκτυο από την πυκνή χιονόπτωση και τους κεραυνούς. Συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ προσπαθούν να εντοπίσουν τη βλάβη και να την αποκαταστήσουν

Κλειστός είναι ο δρόμος προς τον Ομαλό λόγω της πυκνής χιονόπτωσης, που παρά τον αέρα, κατάφερε να κλείσει το δρόμο. Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας, Τάσο Κουρουπάκη, τα εκχιονιστικά μηχανήματα εργάζονται πυρετωδώς, με την ελπίδα εντός του επόμενου διώρου να έχει αποκατασταθεί η διέλευση των οχημάτων.

Πρόβλημα υπάρχει επίσης στον κάμπο της Αγιάς, στα Πορτοκαλοχώρια, όπου το χθεσινό χαλάζι δεν έχει ακόμη λιώσει. "Οι συνέπειες στις καλλιέργειες εκεί θα φανούν τα επόμενα 24ωρα" - είπε ο κ.Κουρουπάκης.
Ο ίδιος τόνισε ότι η υδρολογική περίοδος εξελίσσεται πολύ θετικά με τον όγκο του νερού ήδη να υπερβαίνει, τα περυσινά - στην αντίστοιχη χρονική στιγμή - επίπεδα.
Πάντως όπως τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης, ο μηχανισμός βρίσκεται επί ποδός, καθώς σήμερα τα καιρικά φαινόμενα βρίσκονται μεν σε ύφεση, ωστόσο αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας μετά από 48 ώρες.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου, Νίκο Συριγωνακη η στάθμη των ρεμάτων είναι πολύ χαμηλή, ενώ έχει τοποθετηθεί ειδική σήμανση σε όλες τις ιρλανδικές διαβάσεις, στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού.


Στον Δήμο Μαλεβιζιου παραμένουν σε επιφυλακή, ενώ προέκυψαν κάποια προβλήματα στο οδικό δίκτυο στον Κρουσωνα - και χρειάστηκε η επέμβαση των μηχανημάτων του Δήμου. Όλα πάντως μέχρι στιγμής κυλούν ομαλά. Τον συνολικό σχεδιασμό τον έχει αναλάβει ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥ Μαλεβιζιου Γιάννης Βαμβουκας

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ Κρήτης, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης Μαίρη Λιονή σημείωσε ότι στα Ανώγεια έχει μεν χιονίσει αρκετά αλλά οι δρόμοι είναι ανοιχτοί. Ο μόνος δρόμος στην περιφερειακή ενότητα που παραμένει κλειστός είναι στο φαράγγι του Κοτσυφού λόγω καταπτώσεων βράχων που σημειώνονται εξαιτίας των ισχυρών ανέμων.
Όπως πρόσθεσε η κ. Λιονή σήμερα είναι ανοιχτός ο δρόμος από Σπήλι προς Γερακάρη που χτες παρέμεινε κλειστός λόγω της χιονόπτωσης ενώ η ίδια σημείωσε ότι ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας παραμένει σε επιφυλακή ενόψει της νέας επιδείνωσης του καιρού το προσεχές τριήμερο.


Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ