Ένα τμήμα άνοιξε, ένα έκλεισε στο ΒΟΑΚ

Λόγω των έργων που γίνονται για την ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης με την ηπειρωτική Ελλάδα

Στην κυκλοφορία δόθηκε και πάλι στο σύνολό του ο ΒΟΑΚ, στο τμήμα από Ταυρωνίτη για Κολυμπάρι, καθώς ολοκληρώθηκαν οι εργασίες εγκατάστασης των υπογείων καλωδίων που είχαν ξεκινήσει στις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου, και αφορούν την ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης με την ηπειρωτική Ελλάδα (Πελοπόννησο).

Όπως είπε στο Parakritika.gr ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής, οι εργασίες ολοκληρώθηκαν αργά το βράδυ της Τρίτης και ουσιαστικά το συγκεκριμένο τμήμα δόθηκε στην κυκλοφορία και πάλι, τυπικά από το βράδυ της Τρίτης, ουσιαστικά από το πρωί της Τετάρτης.

Οι εργασίες συνεχίζονται πλέον στο τμήμα από Καληδονία προς Καστέλλι, το οποίο έχει κλείσει και η ροή της κυκλοφορίας γίνεται από τον παλιό δρόμο, με τη συνδρομή ανδρών της Τροχαίας. Κλειστός είναι και ο κόμβος της Καληδονίας.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει του χρονοδιαγράμματος του έργου οι επεμβάσεις στον ΒΟΑΚ στην Π.Ε. Χανίων θα ολοκληρωθούν τον Ιούλιο.

Το υποβρύχιο καλωδιακό σύστημα είναι μήκους 135 χλμ., ξεκινά από τη νότια Πελοπόννησο και θα προσαιγιαλωθεί στα Νοπήγια, για να ακολουθήσει στη συνέχεια, υπόγεια διαδρομή μήκους 34 χλμ. έως τον υποσταθμό των Χανίων.

Κατά την ολοκλήρωσή του, το έργο θα είναι ταυτόχρονα η μεγαλύτερη σε μήκος καλωδιακή διασύνδεση εναλλασσόμενου ρεύματος στον κόσμο (περίπου 180 χλμ.), η μεγαλύτερη σε μήκος υποβρύχια καλωδιακή διασύνδεση υψηλής τάσης με τριπολικό καλώδιο τεχνολογίας μόνωσης XLPE στον κόσμο (περίπου 135 χλμ.) και η βαθύτερη υποβρύχια καλωδιακή διασύνδεση υψηλής τάσης με τριπολικό καλώδιο τεχνολογίας μόνωσης ΧLPE στον κόσμο (περίπου 1.000 μέτρα βάθος).

Πηγή: parakritika.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ