Ένας νέος σταθμός Ζωής στην ΤΟΜΥ Μαλεβιζίου

Επιστρατεύει τους εργαζόμενους της στην εκστρατεία για την ενημέρωση των Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών

Για πρώτη φορά στην Υγειονομική περιφέρεια της Κρήτης επεκτείνονται οι δραστηριότητες της Τοπικής Ομάδας Υγείας (ΤΟΜΥ) και στον τομέα του Εθελοντισμού.

Πιο συγκεκριμένα η ΤΟΜΥ Μαλεβιζίου επιστρατεύει τους εργαζόμενους της στην εκστρατεία για την ενημέρωση των Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών και παράλληλα πραγματοποιεί δειγματοληψίες Σιέλου στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους της στο Γάζι.

Η μεταμόσχευση μυελού των οστών αποτελεί θεραπεία εκλογής για συγκεκριμένους τύπους λευχαιμίας. Απαραίτητη όμως προϋπόθεση για να πραγματοποιηθεί η μεταμόσχευση είναι η ύπαρξη κατάλληλου συμβατού δότη, μία διαδικασία κατά την οποία λαμβάνεται απλώς λίγο δείγμα σιέλου από τον δότη. Στην περίπτωση που βρεθεί συμβατός ο δότης, τότε και η διαδικασία λήψης του μοσχεύματος πραγματοποιείται με ιδιαίτερη ευκολία μέσω του περιφερικού αίματος στην Αιμοδοσία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, χωρίς να απαιτείται χειρουργική επέμβαση ή αναισθησία.

Οι μελλοντικοί Εθελοντές Δότες της Περιοχή του Μαλεβιζίου θα έχουν τη δυνατότητα να δώσουν δείγματα σιέλου στα πλαίσια της 1ης Αιμοδοσίας Μαλεβιζίου που θα πραγματοποιηθεί στις 14 Φεβρουαρίου στο Δημαρχείο Μαλεβιζίου.

Επιπλέον η Εγγραφή στην Τράπεζα Μυελού των Οστών μέσω της δειγματοληψίας σιέλου γίνεται συστηματικά:

  • κάθε Πέμπτη στην ΤΟΜΥ Μαλεβιζίου και ώρα 16:00-20:00,
  • στις κατά τόπους Αιμοδοσίες,
  • σε όλες τις Κινητές Μονάδες Αιμοδοσίας.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ