Επιχείρηση της Πυροσβεστικής για τη διάσωση πέντε ζώων

Διάσωση σκυλίτσας και των τεσσάρων κουταβιών της, χθες στο Γάζι

Απέδειξε για άλλη μια φορά η Πυροσβεστική υπηρεσία ότι είναι ... το πιο φιλόζωο Σώμα! Χθες το απόγευμα διέσωσε στην περιοχή του Βαρδινογιάννειου Αθλητικού Κέντρου, στο Γάζι, πέντε αδέσποτα ζώα - μια εξαντλημένη σκυλίτσα και τα τέσσερα κουταβάκια της.

Όπως αναφέρει η Ζωόφιλη Δράση, σε ανάρτησή της στο Facebook, σε έκταση που είχε εξελιχθεί σε σκουπιδότομο, σε τμήμα με πυκνή θαμνώδη βλάστηση, η σκυλίτσα είχε καταφύγει για να γεννήσει.

Τα μέλη του Σωματείου έσπευσαν για να την ταΐσουν και αντιλήφθηκαν την άμεση ανάγκη για βοήθεια. Η συνδρομή της Πυροσβεστικής ήταν καταλυτική καθώς με άδεια της αρμόδιας αντιδημάρχου και του δημάρχου, έκοψαν την βλάστηση και κατόπιν έκοψαν την περίφραξη, αποκτώντας πρόσβαση στο χώρο για να βγάλουν έξω σκυλάκι που είχε απομακρυνθεί από τη μητέρα του.

Μέλος της Ζωόφιλης Δράσης, εκτελώντας ... ειδική αποστολή, σύρθηκε στη λάσπη κάτω από τα κλαδιά και έφτασε στο σημείο όπου βρίσκονταν τα ζώα. Η σκυλίτσα μεταφέρθηκε έξω, κατόπιν και τα άλλα τρία κουταβάκια, όλα καλά στην υγεία τους.

Η Ζωόφιλη Δράση ευχαριστεί την Πυροσβεστική Υπηρεσία και ιδιαίτερα τους αξιωματικούς κ.κ. Ψυχογιό και Αναπολιτάκη για την προσπάθειά τους, το δήμαρχο και την αντιδήμαρχο Μαλεβιζίου για την άδεια να κοπεί ο φράκτης, τον καταστηματάρχη της περιοχής κ.Τερζάκη που προσέφερε εργαλείο για την κοπή της περίφραξης και το μέλος του Σωματείου Άμυ Ανδριανάκη για την προσπάθεια.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ