Επίσκεψη ΕΣΗΕΠΗΝ στην Κέρκυρα

Συναντήσεις με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είχε αντιπροσωπεία της ΕΣHΕΠΗΝ και του ΤΕΑΣ, που επισκέφθηκε την Κέρκυρα.

Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η στελέχωση των γραφείων Τύπου και Επικοινωνίας με επαγγελματίες δημοσιογράφους μέλη, ή εν δυνάμει μέλη της ΕΣΗΕΠΗΝ. Ειδικότερα, ζητήθηκε από τους Δημάρχους να συνηγορήσουν στην ΚΕΔΕ, προκειμένου να θεσμοθετηθούν οι θέσεις εργασίας και να καλυφθούν, ει δυνατόν, από ανέργους δημοσιογράφους. Οι φορείς της Αυτοδιοίκησης, συμφώνησαν ότι είναι αναγκαία η δημιουργία των γραφείων Τύπου.

Οι αντιπρόσωποι της ΕΣΗΕΠΗΝ και του ΤΕΑΣ επεσήμαναν την προσπάθεια που έχει αναληφθεί στο χώρο ευθύνης τους, προκειμένου να προστατευθούν οι κοινωνίες της Περιφερειακής Ελλάδας από κατακριτέα φαινόμενα κιτρινισμού, παραπληροφόρησης και ψευδών ειδήσεων. Παράλληλα, οι διοικήσεις ΕΣΗΕΠΗΝ – ΤΕΑΣ είχαν σύσκεψη με δημοσιογράφους μέλη των δύο Σωμάτων, οι οποίοι εργάζονται στην Κέρκυρα, για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Επίσης, η διοίκηση της ΕΣΗΕΠΗΝ άκουσε και τα αιτήματα μη μελών και εξήγησε τους όρους και προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται προκειμένου να εγγραφούν οι συνάδελφοι στην ΕΣΗΕΠΗΝ.

Αναλυτικά, στην Κέρκυρα οι διοικήσεις ΕΣΗΕΠΗΝ και ΤΕΑΣ, συναντήθηκαν με την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κυρία Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, με την δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων κυρία Μερόπη Υδραίου και με τον δήμαρχο Νότιας Κέρκυρας κ. Κώστα Λέσση, ενώ τον δήμαρχο Βόρειας Κέρκυρας κ. Γιώργο Μαχειμάρη ανέλαβε να συναντήσει και να ενημερώσει ο εργασιακός εκπρόσωπος στο νησί Γιάννης Ανδριώτης.

Στην αντιπροσωπεία ΕΣΗΕΠΗΝ –ΤΕΑΣ, μετείχαν ο πρόεδρος της Ένωσης Κυριάκος Κορτέσης, ο πρόεδρος του ΤΕΑΣ Θανάσης Μπαμπανέβας και ο γενικός γραμματέας Κώστας Θεοδωρόπουλος

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ