Έργα και παρεμβάσεις για τα ΑμΕΑ στην Ιεράπετρα

Το μήνυμα του δημάρχου Ιεράπετρας Θ. Καλαντζάκη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των ΑμΕΑ

Στα έργα και τις παρεμβάσεις που λαμβάνουν χώρα στην Ιεράπετρα για τα ΑμΕΑ αναφέρθηκε ο οδήμαρχος Θεοδόσης Καλαντζάκης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με αναπηρία.

Πιο συγκεκριμένα στη γραπτή του δήλωση ο δήμαρχος Ιεράπετρας αναφέρει τα εξής:

"Η 3η Δεκεμβρίου αποτελεί ημέρα υπενθύμισης της αξίας της ουσιαστικής επαγρύπνησης για τα δικαιώματα των συνανθρώπων μας με αναπηρία.

Η μέρα αυτή απαιτεί από όλους μας να παραδειγματιστούμε και να αγωνιστούμε όχι πλέον για τη διεκδίκηση αλλά την κατοχύρωση του δικαιώματος των ΑΜΕΑ για ισότητα, διευκόλυνση της καθημερινότητας τους, βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, συμμετοχή τους στα κοινωνικά δρώμενα και τις πολιτικές εξελίξεις και για την εξίσωση των δυνατοτήτων και των ευκαιριών.

Η εξάλειψη του κοινωνικού αποκλεισμού και η ευαισθητοποίηση των πολιτών πρέπει να αποτελεί άμεση προτεραιότητα μιας δίκαιης και ισότιμης κοινωνίας.

Ως Δημοτική Αρχή δίνουμε έμφαση στη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών και υποδομών και στην κατεύθυνση αυτή υλοποιούμε μία σειρά από έργα και παρεμβάσεις όπως η ανέγερση του νέου κέντρου δημιουργικής απασχόλησης παιδιών με Αναπηρία (Κ.Δ.Α.Π. - ΜΕΑ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ), η δημιουργία παιδικών χαρών φιλικών προς τα παιδιά με αναπηρία, η διαγράμμιση θέσεων ΑμεΑ, η κατασκευή ραμπών διευκόλυνσης πρόσβασης, η τοποθέτηση πινακίδων στον αστικό ιστό κ.α.

Επιπλέον συντονίζουμε δράσεις και προωθούμε υποστηρικτικές ενέργειες όπως η απαλλαγή από την καταβολή πληρωμής δημοτικών τελών των συμπολιτών μας με αναπηρία και η δημιουργία για πρώτη φορά ηλεκτρονικού χάρτη προσβασιμότητας για την εξυπηρέτηση των ΑμεΑ κατοίκων και επισκεπτών της περιοχής μας. Επιπροσθέτως ήμασταν ο πρώτος Δήμος στο Λασίθι που λειτούργησε ΚΔΑΠ μΕΑ.

Στην ίδια κατεύθυνση συνεχίζουμε δυναμικά με στόχο τα άτομα με ειδικές ανάγκες να απολαμβάνουν ίσα δικαιώματα και τις βέλτιστες δυνατές συνθήκες διαβίωσης στο Δήμο Ιεράπετρας".

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ