Εργαζόμενοι ΕΚΑΒ: "Η ασφάλεια του ασθενούς είναι αδιαπραγμάτευτο αγαθό"

"Η παραμικρή αβάσιμη υπόνοια σπίλωσης και στηλίτευσης του έργου και των υπηρεσιών μας θα μας βρει σθεναρά αντιμέτωπους", τονίζει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων

Η ανακοίνωση:

Μετά τα τελευταία δημοσιεύματα περί ληγμένων υλικών στο ΕΚΑΒ Κρήτης, το Σωματείο εργαζομένων ΕΚΑΒ 4ης Περιφέρειας Κρήτης κρίνει απαραίτητη την ενημέρωση των πολιτών, ώστε να εξαλειφθεί οποιαδήποτε αμφιβολία εσφαλμένα έχει δημιουργηθεί. Σαν επαγγελματίες υγείας έχουμε αποδείξει χιλιάδες φορές στο παρελθόν ότι η ασφάλεια του ασθενούς είναι αδιαπραγμάτευτο αγαθό. Είναι θλιβερό και συνάμα ντροπιαστικό να διασυρόμαστε με αυτό τον τρόπο και να καλούμαστε να αποδείξουμε το αυτονόητο και δεδομένο.

Ο αγώνας που δίνουμε καθημερινά, με όσα μέσα διαθέτουμε, για την καλύτερη παροχή υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες, αποτελεί απάντηση προς τους πιθανούς επικριτές μας. Τα πληρώματα τηρούν αυστηρά τα πρωτόκολλα και τις διαδικασίες που ορίζει ο νόμος αλλά και ο εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας της υπηρεσίας. Υπεύθυνα διαβεβαιώνουμε τους πολίτες του νησιού μας ότι ουδέποτε έγινε χρήση ή θα γίνει, φαρμάκου ή υγειονομικού υλικού διαθέσιμου από την υπηρεσία, πέραν της αναγραφόμενης ημερομηνίας λήξης που αυτό φέρει Η διαφύλαξη και προστασία της υγείας και της σωματικής ακεραιότητας του πολίτη, είναι πρωταρχικό μέλημα και κύριος σκοπός του διασώστη. Αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο. Η υγεία κάθε ανθρώπου είναι το ύψιστο αγαθό. Κατά συνέπεια είναι πέραν πάσης λογικής η διατύπωση και μόνο της άποψης ότι ένας εργαζόμενος στο ΕΚΑΒ μπορεί να προκαλέσει οιαδήποτε βλάβη σε ασθενή της απολύτου ευθύνης του. Κάθε πολίτης οφείλει να εμπιστεύεται τα πληρώματα των ασθενοφόρων χωρίς δισταγμό. Είναι επαγγελματίες υγείας με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, διαθέτουν άρτια εκπαίδευση και γνώση, υψηλό φρόνημα και αίσθημα ευθύνης, αγάπη και δέσμευση για το λειτούργημά τους και κυρίως επαγγελματική συνείδηση.

Η παραμικρή αβάσιμη υπόνοια σπίλωσης και στηλίτευσης του έργου και των υπηρεσιών μας θα μας βρει σθεναρά αντιμέτωπους. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις, δηλώνουμε όπως πάντα παρόντες και θα συνδράμουμε εφόσον μας ζητηθεί, ενώ είμαστε κάθετα αντίθετοι σε κάθε δημοσίευμα που διαμορφώνει άποψη πριν από το οριστικό πόρισμα της εισαγγελικής έρευνας.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ