Έτσι θα γίνει το λιμάνι της Σούδας!

Τι ανακοινώθηκε και για τα άλλα λιμάνια του νομού

Αλλάζουν όψη τα λιμάνια των Χανίων τα επόμενα χρόνια, ενώ ειδικά η Σούδα αναμένεται να εξελιχθεί σε ένα υπερσύγχρονο λιμάνι. Και το λιμάνι του Κολυμβαρίου πάντως θα εξελιχθεί σε τέτοιο βαθμό, ώστε να μπορεί να αποτελεί αλιευτικό καταφύγιο αλλά και χώρο ελλιμενισμού κρουαζιερόπλοιων.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρόδρος του ΛΤΧ, Δημήτρης Μπουντρογιάννης, τονίζοντας πως το έργο για τον εμπορικό σταθμό στη Σούδα έχει συνολικό προυπολογισμό 5 εκατομμύρια ευρώ συνολικά για τα 6.000 τμ. Αρχικά πάντως θα κατασκευαστούν τα πρώτα 1.700 τμ.

Τα έργα αφορούν την προβλήτα ΑΔΡΙΑΣ, όπου θα κατασκευαστεί ένας υπερσύγχορνος σταθμός, στον οποίο θα φιλοξενούνται η Λιμενική Αστυνομία, τα γραφεία του Λιμενικού Ταμείου, διάφορες υπηρεσίες και ένα κυλικείο.

Μέσα σε έξι μήνες το έργο αναμένεται να έχει δημοπρατηθεί.

Ο κ. Μπουντρογιάννης αναφέρθηκε σε σειρά έργων που έχουν γίνει και σε άλλα λιμάνια του νομού, όπως:

  • Δημιουργία λιμενίσκου της Γαύδου και εργασίες καθαρισμού της λιμνολεκάνης. Τοποθέτηση ξύλινων σκιαδίων και ράμπας επισκευών
  • Τοποθέτηση ειδικών σκιαδίων στο λιμάνι της Αγίας Ρουμέλης και έγκριση αδειοδότησης για το νέο λιμάνι
  • Εκσυγχρονισμός λιμενίσκου Γαλατά, νέα κρηπιδώματα και εκβάθυνση

Αναφορικά με το έργο στο λιμάνι του Κολυμβαρίου, ο κ. Μπουντρογιάννης είπε ότι «πρόκειται για ένα έργο που για 11 χρόνια ήταν εγκαταλελειμμένο, πήρε σάρκα και οστά και επεκτάθηκε το λιμάνι με την διαμόρφωση της λιμνολεκάνης, με σκοπό να σταματήσει η διάβρωση της περιοχής. Αυξήθηκαν οι θέσεις ελιμενισμού κατά 85, δημιουργήθηκαν νέες θέσεις εργασίας ενώ, οι αλιείς είναι πιο ασφαλείς, ενώ προστατεύεται και ο οικοσμός. Ο προυπολογισμός του έργου μαζί με τον ΦΠΑ είναι 8,6 εκατομμύρια ευρώ θα ξεκινήσει άμεσα και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέσα σε δύο χρόνια».

Από πλευράς του, ο Δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης, σημείωσε ότι… «Ο δημος Πλατανια εκπόνησε δύο περιβαλλοντικές μελέτες, την μια για νομιμοποίηση του υφιστάμενου λιμανιού. Και την άλλη για την επικαιροποίηση και νέεα περιβαλλοντική μελέτη για τη ανακατασκευή του λιμένα, της αντιδιαβρωτικής προστασίας και της ανάπλασης της χερσαίας ζώνης. Επίσης ο Δήμος πέτυχε την κοινή και όχι τμηματική υλοποίηση των παραπάνω έργων».

Πηγή: parakritika.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ