Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση 1,6 εκ. ευρώ για δομές υγείας στην Κρήτη

Τι ανακοίνωσε η Υγειονομική Περιφέρεια

Η 7η Υ.ΠΕ. Κρήτης, με γνώμονα - όπως αναφέρει- την διαρκή αναβάθμιση των δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, ενημερώνει για την ένταξη σε ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία προμήθειας βιοϊατρικού εξοπλισμού συνολικού ποσού 918.000€, έργων αναβάθμισης Κέντρων Υγείας ύψους 327.000€ καθώς επίσης και Ανέγερσης νέων Περιφερειακών Ιατρείων συνολικού ύψους 396.800€.

Εντάχθηκε στη χρηματοδότηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κρήτη 2014-2020» Κρήτη 2014-2020, και συγκεκριμένα στη Δράση «9.a. 7: Υποδομές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Υγείας» η ανέγερση 2 νέων Περιφερειακών Ιατρείων στην Ψαρή Φοράδα και το Θραψανό, με προϋπολογισμό 224.000€ και 172.800€, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. και λοιπών επιβαρύνσεων, αντίστοιχα. Η μελέτη του Περιφερειακού Ιατρείου Ψαρής Φοράδας εκπονήθηκε από τη Διεύθυνση Ενιαίας Τεχνικής Υπηρεσίας της 7ης Υ.ΠΕ. και εγκρίθηκε από το Υπουργείο Υγείας. Η μελέτη του Περιφερειακού Ιατρείου Θραψανού εκπονήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Μινώα.

Επίσης, εντάχθηκαν στη χρηματοδότηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΚΡΗΤΗ & ΝΗΣΟΙ ΑΙΓΑΙΟΥ 2007-2013» τα έργα «Εκσυγχρονισμός και αναβάθμιση Κέντρου Υγείας Αρκαλοχωρίου» και «Εκσυγχρονισμός και αναβάθμιση Κέντρου Υγείας Αγίας Βαρβάρας» συνολικού προϋπολογισμού 150.000€ και 177.000€, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. και λοιπών επιβαρύνσεων, αντίστοιχα. Πρόκειται για εργολαβίες που περιλαμβάνουν τη θερμική θωράκιση των Κέντρων Υγείας.

Εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 του CLLD-LEADER του ΟΑΚ ΑΕ, τα έργα «Εκσυγχρονισμός βιοϊατρικού εξοπλισμού Κέντρου Υγείας Καντάνου» και «Εκσυγχρονισμός βιοϊατρικού εξοπλισμού Κέντρου Υγείας Βάμου», συνολικού προϋπολογισμού 398.000€ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.. Πρόκειται για την προμήθεια ενός πλήρους ψηφιακού ακτινολογικού συγκροτήματος προϋπολογισμού 165.000€, ενός οριζόντιου κλιβάνου υγρής αποστείρωσης προϋπολογισμού 9.000€, ενός κάθετου κλιβάνου υγρής αποστείρωσης προϋπολογισμού 25.000€, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. σε καθένα από τα Κέντρα Υγείας.

Εντάχθηκε τέλος, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη 2014-2020» η «Αναβάθμιση βιοϊατρικού εξοπλισμού Κέντρων Υγείας Υγειονομικής Περιφερείας Κρήτης», συνολικού προϋπολογισμού 520.000€ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.. Πρόκειται για την προμήθεια 3 Ψηφιακών ακτινολογικών συγκροτημάτων στα Κέντρα Υγείας Σπηλίου, Αρκαλοχωρίου και Αγίας Φωτεινής και την προμήθεια 4 υπερηχοτομογράφων καρδιολογικής χρήσης στα Κέντρα Υγείας Κισσάμου, Αρκαλοχωρίου, Περάματος και του παραρτήματος Αλικαρνασσού του Κέντρου Υγείας Ηρακλείου.

Η ένταξη των παραπάνω εργολαβιών και προμηθειών σε ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία, αποτελεί το αποτέλεσμα συντονισμένων ενεργειών και αδιάκοπης δουλειάς της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης, με γνώμονα πάντα την διαρκή αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας στην Κρήτη καθώς και την ανταπόκριση στις σύγχρονες απαιτήσεις των Δομών Υγείας.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ