Γιορτάζει η Μεταμόρφωση του Σωτήρος

Η μεταφορά των προσκυνητών θα πραγματοποιηθεί δωρεάν με οχήματα του Δήμου και κατά συνέπεια απαγορεύεται η χρήση ιδιωτικών οχημάτων

Πανηγυρίζει ο φερώνυμος Ιερός Ναός στο βουνό Γιούχτα της Ενορίας Αγίου Νικολάου Άνω Αρχανών.

Σήμερα στις 7 το απόγευμα θα τελεστεί η ακολουθία του εσπερινού.

Αύριο, Κυριακή, στις 7 το πρωί θα τελεστούν ο Όρθρος της Κυριακής και η Θεία Λειτουργία, στις 7 το απόγευμα θα γίνει ο Εσπερινός και στη συνέχεια ο Παρακλητικός Κανών της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Την ερχόμενη Δευτέρα 5 Αυγούστου στις 7 το πρωί θα τελεστεί ο Όρθρος και στη συνέχεια η Θεία Λειτουργία.

Στις 7 το απόγευμα θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και θα γίνει η ευλόγηση των άρτων.

Την Τρίτη 6 Αυγούστου στις 7 το πρωί θα γίνουν Όρθρος και στη συνέχεια η Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου Δημητρίου Πολιτάκη, ιεροκήρυκα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης.

Τη Δευτέρα 12 Αυγούστου στις 9 το βράδυ θα τελεστεί Νυκτερινή Θεία Λειτουργία. «Παρακαλούνται οι φιλέορτοι Χριστιανοί όπως τιμήσουν την Πανήγυριν ταύτην. Απαγορεύονται οι μικροπωλητές στην κορυφή του Γιούχτα. Επίσης απαγορεύεται και πάσης φύσεως έρανος. Η μεταφορά των προσκυνητών θα πραγματοποιηθεί δωρεάν με οχήματα του Δήμου και κατά συνέπεια απαγορεύεται η χρήσις ιδιωτικών οχημάτων από τους πρόποδες του όρους Γιούχτα προς τον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος», αναφέρεται, σε ανακοίνωση της ενορίας.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ