Η Διοίκηση του ΕΑΚΗ για το κλειστό γυμναστήριο στο Λίντο

Τι αναφέρει για τη μη λειτουργία του

Σε ανακοίνωσή της η Διοικούσα Επιτροπή του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου αναφέρει:

"Με αφορμή τα όσα μεταδίδονται σχετικά με το θέμα της οροφής του Λίντο και την συνεπαγόμενη μη λειτουργία του κλειστού γυμναστηρίου, επισημαίνουμε τα εξής:

  • Καμία καθυστέρηση εργασιών για την οριστική αλλαγή της μόνωσης, η οποία χρονίζει από το 2015, δεν υφίσταται. Το ακριβώς αντίθετο. Κληρονομήσαμε από την προηγούμενη διοίκηση του ΕΑΚΗ, που προχωρούσε σε προσωρινές μονώσεις και δεν θεράπευε το ζήτημα, πρόβλημα διάβρωσης και στατικότητας της οροφής, το οποίο διαπιστώθηκε από κλιμάκιο της ΓΓΑ στις 27 Αυγούστου το οποίο έκρινε ακατάλληλο το γήπεδο προς χρήση.
  • Δεν είμαστε ευθυνόφοβοι, το αντίθετο μάλιστα. Αντιμετωπίζουμε την πραγματικότητα χωρίς να στεκόμαστε στο παρελθόν. Ήδη το αντίστοιχο κονδύλι αντικατάστασης της στέγης έχει εγκριθεί από τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη. Οπότε, προχωράμε άμεσα στην ανάθεση του έργου και αμέσως μετά στην οριστική μόνωση.
  • Επιπλέον, προ τριών εβδομάδων, σε ευρύτατη σύσκεψη με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, τις Δημοτικές Αρχές Ηρακλείου και Αρχανών, εκπροσώπων από τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα καθώς φορέων από τα σωματεία μπάσκετ και βόλεϊ, καταλήξαμε μέσα σε μισή ώρα που θα φιλοξενηθούν έστω και προσωρινά όλα τα σωματεία προκειμένου να μην δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία. Συμφωνήθηκε η παραχώρηση ωρών χρήσης των εγκαταστάσεων των άλλων κλειστών γυμναστηρίων των Δήμων Ηρακλείου και Αρχανών και των Πανεπιστημίων Κρήτης και Μεσογειακού. Μάλιστα, ειδικά για τους επίσημους αγώνες, η χρήση των κλειστών του Δήμου Αρχανών είναι ελεύθερη σε ώρες και μέρες που θα επιλέξουν τα σωματεία. Άπαντες έμειναν ευχαριστημένοι και ευχαριστούμε όλους τους φορείς για την πολύτιμη συνδρομή τους στην εξεύρεση λύσης.
  • Επίσης, προβήκαμε στην άμεση κάλυψη του ξύλινου δαπέδου (παρκέ) στο Λίντο, επιφάνειας 600τμ, για να το προστατεύσουμε από τυχόν φθορές λόγω των εργασιών της στέγης, με τη δωρεά ρολού-νάιλον από την εταιρία «Πλαστικά Κρήτης», που ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας και στη λογική της συνεργασίας με το σύνολο της κοινωνίας του Ηρακλείου, και την ευχαριστούμε θερμά.
  • Σ’ αυτό το μικρό χρονικό διάστημα, που είμαστε διοίκηση στο ΕΑΚΗ κύριο μέλημά μας είναι η ασφάλεια και η βελτίωση της καθημερινότητας όλων των εμπλεκομένων. Ασχολούμαστε συνεχώς με τη βελτίωση κάθε εγκατάστασης και την αναβάθμιση των υπηρεσιών προς τους πολίτες. Από την κοπή των επικίνδυνων κλαδιών των δέντρων στον περιβάλλοντα χώρο στο Κολυμβητήριο και στο Λίντο μέχρι την συμφωνία με τον Ερυθρό Σταυρό για την παρουσία Σαμαρείτη κάθε στιγμή στις αθλητικές εγκαταστάσεις για παροχή τυχόν αναγκαίων πρώτων βοηθειών. Και θα συνεχίσουμε αδιάλειπτα να προσφέρουμε καλύτερες αθλητικές υπηρεσίες στους συμπολίτες μας. Με όρεξη, με θέληση και με συνεργασίες το ΕΑΚΗ θα πρωταγωνιστεί".

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ