Η κόκκινη "πινελιά" και το μήνυμα προς επίδοξους παραβάτες

Αντώνης Παντινάκης
Αντώνης Παντινάκης

Στόχος να γίνει ξεκάθαρο ποιος χώρος ανήκει στα λεωφορεία για την ασφαλή αποβίβαση κι επιβίβαση επιβατών.

Του Αντώνη Παντινάκη

Μια... πινελιά, που θυμίζει σύγχρονο κράτος, μπήκε σήμερα στην Έβανς, όπου έγινε η κόκκινη διαγράμμιση των χώρων στάσεων.

Με την κίνησή της αυτή, η αρμόδια αντιδημαρχία – στηρίζοντας τα μέσα μαζικής μεταφοράς - θέλει να κάνει ξεκάθαρο ποιος χώρος ανήκει στα λεωφορεία για την ασφαλή αποβίβαση κι επιβίβαση επιβατών.

Τραβώντας μία... κόκκινη γραμμή στην παραβατικότητα, στην δημοτική αρχή δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν να εφαρμόζουν “απλές αλλά ουσιαστικές ιδέες”, μικρά και σταθερά βήματα, που θα δίνουν την απτή και καθημερινή αίσθηση μία ευρωπαϊκής πόλης.

“Όταν θέλεις να προωθήσεις τη δημόσια συγκοινωνία διασφαλίζεις πρώτα τα απλά: καθορίζεις και προστατεύεις το χώρο που της ανήκει. Οι στάσεις λεωφορείων βάφονται κόκκινες. Η στάση και η στάθμευση απαγορεύεται σύμφωνα με τον ΚΟΚ. Το λεωφορείο διεκδικεί το χώρο που του ανήκει στην πόλη για να μπορέσει να αποτελέσει πραγματική εναλλακτική μορφή μετακίνησης” τόνισε στο Cretalive ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Γιάννης Αναστασάκης.

Στη Λότζια ούτως ή άλλως επικρατεί μία συγκρατημένη ικανοποίηση από την μέχρι τώρα συνεργασία που υπάρχει με την Τροχαία , διότι – όπως διαπιστώνεται και υποστηρίζεται- παρατηρείται μία σημαντική μείωση της ασυδοσίας στους δρόμους της πόλης.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ