Η σύσκεψη έληξε χωρίς λύση για τον Δερματά

Αναμένονται απαντήσεις από το Υπουργείο

Οι καλές προθέσεις που εκφράστηκαν από το Υπουργείο Τουρισμού, όταν προέκυψε το πρόβλημα που μπλόκαρε τις εργασίες στον κόλπο Δερματά, δεν φαίνεται να "γεννούν" λύση, καθώς η χθεσινή σύσκεψη στο Υπουργείο, αν και κράτησε ώρες, δεν "έφερε" αποτελέσματα, αναφορικά με τη συνέχιση των εργασιών.

Στη σύσκεψη συναντήθηκαν ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός με τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, ενώ συμμετείχαν επίσης, εκτός από τους υπηρεσιακούς παράγοντες, ο υφυπουργός Αθλητισμού και Πολιτισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο βουλευτής Ηρακλείου Μάξιμος Σενετάκης και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιάννης Αναστασάκης.

Για μία ακόμα φορά, ο υπουργός κατανόησε τη θέση της δημοτικής Αρχής έτσι όπως εκφράστηκε επαρκώς και τεκμηριωμένα από τον δήμαρχο, δηλώνοντας πως πρόθεση του είναι να βρεθεί το συντομότερο δυνατό μία λύση ώστε να μην παραπεμφθεί ένα τόσο σημαντικό έργο στις καλένδες. Από την άλλη πλευρά ωστόσο, οι παράγοντες του Υπουργείου τόνισαν ότι το ζήτημα είναι πολυσύνθετο, χρειάζεται προσέγγιση από νομικής πλευράς και απαιτούνται μια σειρά από διαδικασίες προκειμένου να δρομολογηθούν λύσεις.

Ο δήμαρχος παρόλ’ αυτά, αναγνωρίζοντας ακριβώς τις δυσκολίες που υπάρχουν από νομικής άποψης, έκανε τις αναγκαίες παρεμβάσεις λόγω εμπειρίας κι εκτιμά ότι υπάρχει η δυνατότητα να εξευρεθούν σε χρόνο σύντομο, λύσεις που θα ξεμπλοκάρουν το έργο, τουλάχιστον σε μια πρώτη φάση.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την ανανέωση του ραντεβού σε επόμενο χρόνο, ενώ μέχρι τότε ο υπουργός έδωσε τη δέσμευση στον δήμαρχο πως θα έρθει σε επικοινωνία με τους συνεργάτες του, προκειμένου στο άμεσο μέλλον να ξεμπλοκάρουν κάποιες διαδικασίες για να εκκινήσει ξανά το έργο και στη συνέχεια να αναζητηθούν οι λύσεις στα περισσότερο πολύπλοκα ζητήματα.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ