Η σύσταση Επιτροπής Περιβάλλοντος και Χωροταξίας στο περιφερειακό συμβούλιο

Την ερχόμενη Τετάρτη η συνεδρίαση

Το πρώτο επίσημο Περιφερειακό Συμβούλιο, μετά την πανηγυρική πρώτη συνεδρίαση του Σώματος, πραγματοποιείται την ερχόμενη Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου στις 2.00 το μεσημέρι. Η συνεδρίαση πραγματοποιείται στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας.

Ενδιαφέρον μεταξύ των θεμάτων παρουσιάζει η σύσταση Επιτροπής Περιβάλλοντος και Χωροταξίας της Περιφέρειας Κρήτης και η μεταβίβαση αρμοδιοτήτων του Περιφερειακού Συμβουλίου προς την Επιτροπή.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα είχε προκαλέσει αίσθηση στην αρχική τοποθέτηση των αντιπεριφερειαρχών και θεματικών αντιπεριφερειαρχών, καθώς ο Περιφερειάρχης είχε καταργήσει την Αντιπεριφέρεια Περιβάλλοντος και δεν είχε ανακοινώσει την πρόθεση του να συστήσει αρμόδια Επιτροπή.

Κάτι τέτοιο φαίνεται ωστόσο πως θα γίνει, με πιθανότερο σενάριο να αναλάβει την προεδρεία της Επιτροπής εκ νέου ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής, που έχει τη σχετική εμπειρία, αλλά και τις απαιτούμενες γνώσεις να διαχειριστεί τα συγκεκριμένα θέματα.

Αναφέρεται επίσης, πως οι αρμοδιότητες της Επιτροπής είναι πολλές και σημαντικές, καθώς θα πρέπει να δίνει γνωμοδοτήσεις όχι μόνο για τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα της Κρήτης, ανάμεσα στα οποία ο Βόρειος Οδικός Άξονας και η ηλεκτρική διασύνδευση του νησιού με την ηπειρωτική Ελλάδα, αλλά και για μικρότερα πλην σημαντικά θέματα, όπως είναι οι αδειοδοτήσεις ξενοδοχειακών μονάδων, ελαιουργείων, λατομείων και λοιπά.

Στη συνεδρίαση της Τετάρτης αναμένεται να συσταθεί επίσης και Επιτροπή Προγραμματισμού, καθώς και οι εκπρόσωποι για τα όργανα και τις επιτροπές που λειτουργούν στην Περιφέρεια Κρήτης.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητούνται στο Περιφερειακό Συμβούλιο επίσης είναι η σύναψη σύμβασης για την προστασία μνημείων πολιτιστικού ενδιαφέροντος, η συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων στο γήπεδο της Γέργερης, καθώς και η τροποποίηση απόφασης της Επιτροπής Προγραμματισμού για την ενίσχυση της θεατρικής και λοιπής καλλιτεχνικής ανάπτυξης για τα έτη 2018 – 2020.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ