Ιδιαίτερα αυξημένος ο κίνδυνος για πυρκαγιές στο Λασίθι

Ορατός ο κίνδυνος και για τους Νομούς Ηρακλείου και Ρεθύμνου την Δευτέρα

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται για την Δευτέρα στο Νομό Λασιθίου σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Παράλληλα ο κίνδυνος είναι αυξημένος και στους Νομούς Ηρακλείου και Ρεθύμνου με τις αρχές να βρίσκονται σε επιφυλακή για την άμεση αντιμετώπιση τυχόν περιστατικών.

Κάτι το οποίο συνέβη και την Κυριακή, όταν νωρίς το απόγευμα εκδηλώθηκε φωτιά στην περιοχή των Αρχανών και χάρις την έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής το μέτωπο της φωτιάς όπως σας ενημερώσαμε δεν πήρε μεγάλες διαστάσεις.

Αξίζει να σημειωθεί οτι το Σάββατο ένας 58χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε στο αυτόφωρο για την φωτιά που προκάλεσε από αμέλεια με την καύση ξερών χόρτων σε περιοχή των Καμισιανών του δήμου Πλατανιά.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την αντιπυρική περίοδο:

• Αποφεύγουμε τις υπαίθριες εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (οξυγονοκολλήσεις - ηλεκτροσυγκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που προκαλεί σπινθήρες)

• Δεν καίμε σκουπίδια ή ξερά χόρτα και κλαδιά στην ύπαιθρο

• Δεν ανάβουμε υπαίθριες ψησταριές εντός των δασών ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα

• Δεν πετάμε ποτέ αναμμένα τσιγάρα στην ύπαιθρο

• Επισημαίνεται, ότι οι σπινθήρες που προκαλούνται από την εξάτμιση όλων των τύπων των οχημάτων μπορούν να προξενήσουν πυρκαγιά

• Η πρόκληση πυρκαγιάς αποτελεί ποινικό αδίκημα

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ