Κ. Δανδουλάκης: Ερωτήσεις για τις παρεμβάσεις στο Ρέθυμνο

Επί τάπητος θέτει τα θέματα ο περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης "Η Κρήτη Μπροστά"

Επερωτήσεις προς τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη για τον Αμαριώτικο Δρόμος, τον Αγιοβασιλειώτικο Δρόμο και τις παρεμβάσεις στο Οδικό Δίκτυο στο Κουρταλιώτικο Φαράγγι και Φαράγγι του Κοτσιφού, κατέθεσε ο περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης "Η Κρήτη Μπροστά" Κωνσταντίνος Δανδουλάκης.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει:

Θέτω υπόψιν σας τις παρακάτω επερωτήσεις και παρακαλώ για τις σχετικές απόψεις και πρωτοβουλίες σας.

1. ΑΜΑΡΙΩΤΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

Επανέρχομαι σε προηγούμενη επερώτησή που αφορά τον Αμαριώτικο Δρόμο ,επισημαίνοντας και πάλι όπως και εσείς γνωρίζετε ότι υπάρχουν τρείς ώριμες και επικαιροποιημένες μελέτες του Αμαριώτικου Δρόμου ανενεργές που συνδέονται και αφορούν την ανάπτυξη μιας ξεχωριστής και ιδιαίτερα όμορφης σε φυσικό κάλλος και ανθρώπους περιοχή της Κρήτης.

Ο Δήμος Αμαρίου έχει ανάγκη από ένα σύγχρονο οδικό δίκτυο το οποίο θα συμβάλλει στην αναπτυξιακή του πορεία και θα αποτελέσει σημαντική υποστηρικτική υποδομή στα μεγάλα αναπτυξιακά έργα που δρομολογούνται στην περιοχή, όπως το Κέντρο Αιγοπροβατοτροφίας στη Σχολή Ασωμάτων, το Φράγμα του Πλατύ και την Επέκταση του ΧΥΤΥ.

Είναι ένα έργο που αποτελεί κομβική προτεραιότητα τόσο για τη Δημοτική Αρχή όσο και για τους κατοίκους που ζουν και δραστηριοποιούνται στην περιοχή και κρατούν ζωντανή την ελπίδα ότι μπορεί και πρέπει να επέλθει η ανάπτυξη στο Αμάρι κυρίως στον Πρωτογενή Τομέα αλλά και τον Τουρισμό.

Για το λόγο αυτό παρακαλώ για την παρέμβαση σας προκειμένου να διεκδικήσουμε ώστε η έκπτωση των Επτά (07) περίπου εκατομμυρίων Ευρώ του Αγιοβασιλειώτικου Δρόμου να επανέλθουν στην ΠΕΚρήτης με την νέα ανακατανομή και να διατεθούν στον Αμαριώτικο Δρόμο , παράλληλα να επιδιώξετε και την πλήρη χρηματοδότησή του.

2. ΑΓΙΟΒΑΣΙΛΕΙΩΤΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

Την παρέμβαση σας ώστε να τρέξουν οι διαδικασίες από τις αρμόδιες υπηρεσίες και Υπουργεία για να χαρακτηρισθεί ο Αγιοβασιλειώτικος Δρόμος ως Διευρωπαικός Δρόμος ώστε με την δρολόγηση αυτή να εξασφαλισθεί η πλήρης χρηματοδότησή του.Ένα αναπτυξιακό έργο που θα δώσει μαζί με τον Αμαριώτικο δρόμο πνοή ανάπτυξης στην ενδοχώρα και στο Νότιο Ρέθυμνο και όχι μόνο.

3.ΠΑΡΑΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΦΑΡΑΓΓΙΑ ΤΟΥ ΚΟΥΡΤΑΛΙΩΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΤΣΙΦΟΥ.

Στις υπάρχουσες η υπό διαμόρφωση και εκπόνηση μελέτες που αφορούν το οδικό δίκτυο μέσω των Φαραγγιών , Κουρταλιώτικου και Κοτσιφού , να εξετασθεί ως εναλλακτική λύση η εξέταση και της περίπτωσης διάνοιξης Τούνελ – Σήραγγας σε αντικατάσταση του υπάρχοντος δικτύου , όπου θα αποφευχθεί και ο υπάρχων κίνδυνος που από τις βραχοπτώσεις και κατολισθήσεις, η αντιμετώπιση των οποίων είναι υπερβολικά κοστοβόρα και επισφαλής ως προς το τελικό αποτέλεσμα.

Θέτω υπόψιν σας την πρόταση αυτή και παρακαλώ για την αξιολόγηση ως προς την πρακτική εφαρμογή της.

Τέλος σας ερωτώ στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας αλλά και της πολιτικής ευθύνης που ο θεσμικός σας ρόλος σας υπαγορεύει όπως με ενημερώσετε τι προτίθεσθε να κάνετε σχετικά με τα παραπάνω ερωτώμενα.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ