Κακοκαιρία εξπρές αναμένουν οι μετεωρολόγοι στην Κρήτη

Καταιγίδες και πολύ ισχυρούς βοριάδες περιμένουν οι μετεωρολόγοι - Προειδοποιεί το Λιμεναρχείο Ηρακλείου

Έντονα καιρικά φαινόμενα με μικρή ωστόσο διάρκεια αναμένουν για σήμερα Σάββατο οι μετεωρολόγοι.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας η κακοκαιρία - εξπρές που θα επηρεάσει και την Κρήτη θα έχει ως κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές, τις πρόσκαιρες καταιγίδες, τις χιονοπτώσεις στα ορεινά και τους πολύ ισχυρούς βοριάδες.

Ειδικότερα, η πρόγνωση της ΕΜΥ αναφέρει:

"Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές αναμένονται αρχικά στις Κυκλάδες και μέχρι το μεσημέρι στην Κρήτη. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το απόγευμα και στα ορεινά της Κρήτης. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νότια και θα εξασθενήσουν.
Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους 6 με 7 και στα δυτικά 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου
".

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένονται τις επόμενες ώρες στην περιοχή του Ηρακλείου, το Κεντρικό Λιμεναρχείο με ανακοίνωσή του προειδοποιεί:

"Καλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες ελλιμενιζομένων μικρών σκαφών στην περιοχή μας να αποφύγουν τη δραστηριοποίηση τους κατά τον χρόνο ισχύος του δελτίου και να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφάλειας των σκαφών τους.

Τέλος γνωρίζεται ότι το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηράκλειου έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα".

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ