Καμία δέσμευση του Υπουργείου Παιδείας αναφορικά με την επανεξέταση των δυσπρόσιτων σχολείων

Απάντηση σε ερώτηση του Σωκράτη Βαρδάκη


Απάντηση έδωσε το Υπουργείο Παιδείας στην ερώτηση που έθεσε στο αρμόδιο Υπουργείο ο βουλευτής Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης, σχετικά με την κατάταξη των σχολικών μονάδων Α/βάθμιας Εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με την απάντηση του Υπουργείου, έχει εκδοθεί η Υπουργική Απόφαση 133529/ΓΔ4/07-08-2018 (ΦΕΚ 3941 Β/2018), όπως τροποποιήθηκε με την με αρ. πρωτ. 190318/ΓΔ4/13-11-2018 (ΦΕΚ 5065 Β/2018), για την κατάταξη σε αξιολογικές κατηγορίες και τον καθορισμό δυσπρόσιτων σχολικών μονάδων Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης.

Η έκδοση της Υ.Α. πραγματοποιήθηκε ύστερα από πρόταση των αρμοδίων Κεντρικών Υπηρεσιακών Συμβουλίων, τα οποία λαμβάνουν υπόψιν και τη γνώμη των δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων των εκπαιδευτικών και τις εισηγήσεις των περιφερειακών υπηρεσιακών συμβουλίων αυτών, οι οποίες διαμορφώνονται σε συνεργασία με τα αρμόδια πρωτοβάθμια συνδικαλιστικά όργανα, με βάση τον πληθυσμό της έδρας των σχολείων, τις συνθήκες διαβίωσης εκεί των εκπαιδευτικών, την οργανικότητα, την απόστασή τους από την έδρα του Νομού, τις συγκοινωνιακές συνθήκες και το υψόμετρο.

Τέλος, το Υπουργείο σύμφωνα με την απάντηση που έδωσε στον κ. Βαρδάκη, λαμβάνει υπόψιν και μελετά οποιανδήποτε πρόταση αφορά στο υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο για τον περεταίρω εξορθολογισμό της κατάστασης.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ