Καταχώρηση του ελαιολάδου «ΚΡΙΤΣΑ» ως προϊόν Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης

Με την "σφραγίδα" της εταιρείας Proactive-Σύμβουλοι επιχειρήσεων

Μεγάλη επιτυχία για την ελαιοκαλλιέργεια της περιοχής Κριτσά, αποτελεί η δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης της αίτησης του ΑΣ ΚΡΙΤΣΑΣ, καταχώρησης του ελαιολάδου με την ονομασία «Κριτσά» ως Προϊόν Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης, (Kritsa, PGI).
Η πρωτοβουλία για την καταχώριση του Ελαιολάδου ΚΡΙΤΣΑ ως ΠΓΕ ανήκει στον ΑΣ ΚΡΙΤΣΑ ενώ την ευθύνη για την σύνταξη, υποβολή και υποστήριξη του φακέλου στις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είχε η εταιρεία Proactive-Σύμβουλοι επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία δημοσιεύτηκε στις 23/12/2019, «Το ελαιόλαδο Κριτσά παράγεται αποκλειστικά εντός των ορίων του δημοτικού διαμερίσματος Κριτσάς και των γειτονικών τοπικών κοινοτήτων Μέσα και Έξω Λακωνίων, που ανήκουν στο Δήμο Αγίου Νικολάου. Προέρχεται αποκλειστικά από καρπούς ελιάς της ποικιλίας Κορωνέϊκης».

Η καταχώρηση του Ελαιολάδου «ΚΡΙΤΣΑ» ως Ελαιόλαδο Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης-ΠΓΕ, προσθέτει υπεραξία στη μεγάλη αξία που έχει κατακτήσει το Ελαιόλαδο ΚΡΙΤΣΑ στις διεθνείς αγορές.

Σε μια περίοδο που η ποιότητα αποτελεί μονόδρομο για τα αγροτικά μας προϊόντα το ελαιόλαδο ΚΡΙΤΣΑ με την πιστοποίηση ΠΓΕ κατοχυρώνει τη δυνατότητα να κατακτήσει ακόμη μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς, σε μια ολοένα και περισσότερο απαιτητική αγορά τροφίμων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η προώθηση των προϊόντων ΠΟΠ-ΠΓΕ αποτελεί κυρίαρχη προτεραιότητα της αγροτικής πολιτικής της ΕΕ, μιας και δίνει την δυνατότητα στα Ευρωπαϊκά προϊόντα να αναδείξουν και να πιστοποιήσουν την αξία τους έναντι των ανταγωνιστικών προϊόντων τρίτων χωρών. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι η αγορά προϊόντων ΠΟΠ-ΠΓΕ υπερβαίνει τα 60 δις ευρώ.

Η «Proactive A.E. - Σύμβουλοι Επιχειρήσεων», εταιρεία συμβουλευτικών υπηρεσιών και μελετών, στα 15 χρόνια λειτουργίας της, έχει πετύχει σχεδόν 100% ποσοστό επιτυχίας ένταξης επιχειρήσεων σε επιχορηγούμενα προγράμματα. Έχει εμπειρία στη σύνταξη, εκπόνηση, διοίκηση και υποστήριξη επενδυτικών προγραμμάτων και είναι σε θέση να παρέχει τις απαράιτητες υπηρεσίες για κάθε ενδιαφερόμεν

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ