Καταδίκες για χασισοφυτείες από το Εφετείο

Η πιο σημαντική εξ’ αυτών αφορούσε τον εντοπισμό χασισοφυτείας με 442 δεντρύλια και 109 φυτώρια σε χωριό του Ρεθύμνου στα τέλη του 2018.

Ποινές φυλάκισης για χασισοφυτείες σε χωριό του Ρεθύμνου επέβαλλε το Πενταμελές Εφετείο Κρήτης στα Χανιά, την Πέμπτη, καθώς το Δικαστήριο απασχόλησαν πολλές υποθέσεις εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών.

Η πιο σημαντική εξ’ αυτών αφορούσε τον εντοπισμό χασισοφυτείας με 442 δεντρύλια και 109 φυτώρια σε χωριό του Ρεθύμνου στα τέλη του 2018. Τότε οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν συλλάβει ένα Ρεθυμνιώτη και δύο υπήκοους Αλβανίας.

Ο Ρεθυμνιώτης και ένας Αλβανός καταδικάσθηκαν σε 8 χρόνια κάθειρξη, ενώ με τρία χρόνια φυλάκιση με αναστολή τιμωρήθηκε ο τρίτος κατηγορούμενος αλβανική καταγωγής.

Στους δύο πρώτους αναγνωρίσθηκε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, και στο τρίτο της καλής συμπεριφοράς, της μετεφηβικής ηλικίας και του πρότερου έντιμου βίου.
Σημειώνεται ότι πρωτόδικα στους δύο πρώτους κατηγορούμενους είχε επιβληθεί η ποινή της ισόβιας κάθειρξης και στον τρίτο κατηγορούμενο 15 χρόνια κάθειρξη.

Πηγή: ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ