Κατέλαβαν το δημαρχείο, για τους δρόμους!

Συμβολική κατάληψη στο δημαρχείο Πλατανιά από κατοίκους των Μεσκλών

Πλήθος κατοίκων των Μεσκλών συγκεντρώθηκε το πρωί της Τετάρτης στο Δημαρχείο Πλατανιά ζητώντας από τον δήμαρχο Γιάννη Μαλανδράκη άμεσα μέτρα για την αποκατάσταση του κεντρικού δρόμου αλλά και καθαρισμό του αγροτικού οδικού δικτύου.

Στο δήμαρχο επέδωσαν ψήφισμα που αναφέρεται στην εικόνα που παρουσιάζει το επαρχιακό και αγροτικό οδικό δίκτυο των περιοχών τους, υποστηρίζοντας ότι, ακόμα και σήμερα, είναι αδύνατη η πρόσβασή τους σε περιουσίες και αγροτικές καλλιέργειες.

Οι κάτοικοι επισημαίνουν ότι οι αγροτικοί δρόμοι παραμένουν κλειστοί και σε μία πιθανή φωτιά κινδυνεύει όλο το χωριό.

Σύμφωνα με το ψήφισμα μη προσβάσιμα είναι 23 χιλιόμετρα του αγροτικού οδικού δικτύου, όπου υπάρχουν καλλιεργήσιμες εκτάσεις κυρίως με ελιές, εσπεριδοειδή και αβοκάντο.

Οι πολίτες ζητούν να πιεστεί η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων προκειμένου να κάνει τα αναγκαία έργα πρόσβασης προς το χωριό.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Πλατανιά, κ. Γιάννης Μαλανδράκης είπε ότι έχουν κάνει αρκετές παρεμβάσεις και ότι ο διαγωνισμός 240.000 ευρώ πυροπροστασίας ολοκληρώθηκε πριν από από 15 ήμερες και έχει γίνει σύμβαση με τον εργολάβο, τονίζοντας ότι τα τα Μεσκλά είναι στις προτεραιότητες.

Όπως ανέφερε ο κ. Μαλανδράκης ο δήμος έχει πάρει το ποσό των 30.000.000 ευρώ, χρήματα τα οποία θα δοθούν για την διάνοιξη αγροτικών δρόμων, ωστόσο για την απορρόφησή τους πρέπει να γίνουν μελέτες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμος:

Σήμερα Τετάρτη 31 Ιουλίου, στο Δημαρχείο Πλατανιά στο Γεράνι, στα πλαίσια διαμαρτυρίας των κατοίκων της Τ.Κ.Μεσκλών, υπήρξε συνάντηση τους με το Δήμαρχο κ. Ιωάννη Μαλανδράκη, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Έγινε εκτενή συζήτηση για τα θέματα που κατέθεσαν στο ψήφισμα τους, αλλά και τις ενέργειες που έχει κάνει μέχρι σήμερα ο Δήμος.

Κατά τη διεξοδική συζήτηση έγινε αναλυτική παράθεση των ενεργειών του Δήμου κατά το προηγούμενο διάστημα,όπου απασχολήθηκαν μηχανήματα έργου για εκατοντάδες ώρες στην Τ.Κ. Μεσκλών. Επίσης ενημερώθηκαν ότι υπάρχει σε εξέλιξη μίσθωση μηχανημάτων , μετά από διεθνή διαγωνιστική διαδικασία που περατώθηκε τις προηγούμενες ημέρες και υπογράφηκε σχετική Σύμβαση με τον ανάδοχο .

Το επόμενο διάστημα έχουν προγραμματισθεί τόσο στα Μεσκλά όσο και σε άλλα χωριά του Δήμου, παρεμβάσεις σύμφωνα με τις δυνατότητες που υπάρχουν.


Πηγή: Χανιώτικα Νέα

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ