Στον "αέρα" η υποδομή για τη μελέτη των...καθημερινών σεισμών στην Κρήτη!

Στο νησί με την έντονη σεισμική δραστηριότητα "σβήνει" η ερευνητική πλευρά της...

Κι όμως, συμβαίνει και αυτό!
Την ώρα που καθημερινά σχεδόν καταγράφονται σεισμικές δονήσεις, μικρότερου ή μεγαλύτερου μεγέθους στην ευρύτερη περιοχή της Κρήτης, σε στεριά και θάλασσα, η υποδομή που υπήρχε στο νησί για την εκπαίδευση και έρευνα γύρω από τον τομέα αυτό "μένει στα αζήτητα"!

Η υπόθεση έχει να κάνει με την μετεξέλιξη του ΤΕΙ Κρήτης σε Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο απόρροια της οποίας ήταν ουσιαστικά το κλείσιμο του Εργαστηρίου Γεωφυσικής και Σεισμολογίας, στο Τμήμα Μηχανικών Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος στα Χανιά.

Κι ενώ υπήρχε η πρόβλεψη για τη δημιουργία Ινστιτούτου Φυσικής Εσωτερικού της Γης και Γεωκαταστροφών, όπως αναφέρεται, 8 μήνες δεν έχει γίνει καμία κίνηση προς την κατεύθυνση αυτή.
Αποτέλεσμα είναι όλη η υποδομή του Εργαστηρίου Γεωφυσικής, που αποτελούσε τμήμα των σταθμών του Σεισμολογικού Δικτύου να παραμένει ουσιαστικά σε αχρηστία, ενώ και το εκπαιδευτικό προσωπικό ήδη να φυλλορροεί.
Η "ψυχή" του Εργαστηρίου, ο καθηγητής Φίλιππος Βαλλιανάτος ήδη διδάσκει στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο στην Αθήνα, ενώ άλλοι καθηγητές έχουν αναζητήσει δουλειά ακόμα και στο εξωτερικό!


Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ